grafiikka grafiikka

Salpausselän kisat 100 v

Juhlavuoden teema

Ylpeä 100-vuotias kantaa rinta rottingilla Tahko Pihkalan perintöä ja on ylpeä juuristaan ja kotikaupungistaan. Historia huokuu juhlavuoden logon retrosta värimaailmasta, joka pohjautuu vanhoihin kisajulisteisiin. 

Juhlavuoden logo liehuvassa lipussa

Kisamuistoja

Sataan vuoteen mahtuu paljon, ja monella meistä on jonkinlainen Salppuri-muisto matkan varrelta.

Jaa oma kisamuistosi ja osallistu kisalippupakettien arvontaan. Lippuja arvotaan viikottain kisoihin saakka!

Osallistumisaika 20.2.-19.3.2023.

 

Pirkko Määttä, Marja-Liisa Kirvesniemi ja Marjo Matikainen hiihtokisan jälkeen tuulettamassa

Historia

Salppurilla kilpailtiin ensimmäisen kerran vuonna 1923, vuosi ennen ensimmäisiä virallisia Ranskan Chamonix’ssa järjestettyjä talviolympialaisia.

Kisojen tuloksia voit tutkia Hiihtomuseon sivuilta aina 20-luvulta saakka!

Suomen suurin talviurheilutapahtuma on toiminut myös maailmanmestaruuskilpailuina vuosien saatossa seitsemän kertaa, vuosina 1926, 1938, 1958, 1978, 1989, 2001 ja 2017.

Kuinka hyvit tiedät, mitä muuta sataan vuoteen mahtuu?

Vastuullisuus

Salpausselän kisoilla on iso rooli vastuullisuuden ja kestävän kehityksen edistämisessä. Paitsi että tapahtuma toteutetaan ympäristön ehdoilla, edistetään samalla myös ihmisten ja yhteiskunnan hyvinvointia.

Kisojen organisaatio sitoutuu tekemään sata vastuullisuustekoa satavuotiaan urheilutapahtuman kunniaksi. Samalla vahvistetaan toimintaedellytyksiä seuraavillekin 100 vuodelle.

Lapsia kannustamassa hiihtäjiä Suomen lipun kanssa
latugrafiikka

Meidän kaikkien Salpausselkä 2023

Juhlavuonna kisat järjestetään poikkeuksellisesti vasta maaliskuun lopussa 24.-26.3.2023, joka on suomalaisittain mukavasti myös samalla hiihdon maailmancupin päätösviikonloppu. Salpausselällä riittää siis jännitettävää! 

© 2022 Salppuri Oy