grafiikka grafiikka

Juhlavuoden kisojen teema ja ilme

100-vuotias Salpausselän kisat

Salpausselän kisat on kerännyt ihmisiä yhteen jo yli sadan vuoden ajan. Liikunta ja urheilu ovat meille kaikille yhteinen kieli. Kisat ovat merkittävä osa Lahden ja Suomen talviurheiluhistoriaa, mutta Salpausselän kisat ei kuitenkaan ole ”vain” huippu-urheilutapahtuma.

Salpausselän kisat on tapahtuma, joka tuo meidät kaikki yhteen. Se on tapahtuma, jossa perheet ja ystävät viettävät aikaa yhdessä. Se on tapahtuma, jossa koetaan elämyksiä ja luodaan yhteisiä muistoja. Se on tapahtuma, jossa voi turvallisesti kokea niin voiton huuman kuin kirvelevän tappionkin.

Se on tapahtuma, jossa kaikki voivat tuntea kuuluvansa joukkoon.
Myös seuraavan 100 vuoden ajan.

Meidän kaikkien Salpausselkä 2023. Yhdessä seuraavatkin 100 vuotta.

Juhlavuoden logo ja visuaalinen ilme

Salpausselän 100-vuotisjuhlakisojen yksi kantavista teemoista oli yhteiskuntavastuu.
Ylpeä 100-vuotias kantaa rinta rottingilla Tahko Pihkalan perintöä ja on ylpeä juuristaan ja kotikaupungistaan. Lahti on todellinen talviurheilukaupunki ja Salpausselän kisat merkittävä osa sen historiaa.

Loimme satavuotiaalle Salppurille oman logon, jossa historia huokui logon retrosta värimaailmasta. Salppurin juhlalogossa ja sen graafisessa ilmeessä sekä värimaailmassa on luontevasti useita eri värejä ja sävyjä. 100-vuotisjuhlalogon ja ilmeen värimaailma ja sävyt pohjautuvat vanhoihin MM-kisajulisteisiin. Osa tästä ilmeestä jatkuu käytössä myös juhlakisojen jälkeen.

MM-kisojen juliste vuodelta 1978
MM-kisajuliste 1978, suunnitellut Kyösti Varis
MM-kisojen juliste vuodelta 1989
MM-kisajuliste 1989 suunnitellut graafikot Kyösti Varis ja Matti Sivonen

Sävyt ilmentävät myös vahvasti Salppurin erilaisten ihmisten kirjoa.
Se on vapaaehtoisia, joita ilman kisoja ei olisi.
Se on urheilijoiden kirjoa, kun sadat urheilijat eri maista kokoontuvat yhteen kisaamaan ja ottamaan mittaa toisistaan reilusti ja toisiaan kunnioittaen.
Se on myös kisavieraiden kirjoa.

Juhlavuoden logo liehuvassa lipussa
Juhlavuoden logo liehuvassa lipussa vastaväreillä

Salppurin kisat on tapahtuma, joka on tarkoitettu koettavaksi ihan kaikille: ikään, sukupuoleen, ihon väriin, syntyperään, asemaan tai muuhun suuntautuneisuuteen katsomatta. Kisat ovat myös mitalien kirjoa – pronssin, hopean ja kullan sävyjä. Halusimme myös luoda brändin, joka huokuu iloisia värejä, jotka kuuluvat tapahtumaan ja suureen urheilujuhlaan.

Salppurin sata sävyä.

© 2023 Salppuri Oy