31.07.2018 08:37

AINO-KAISA SAARISESTA SALPAUSSELÄN KISOJEN UUSI PÄÄSIHTEERI

Saarinen toimii pääsihteerin tehtäviensä ohella myös tapahtumayhtiö Lahti Eventsin vastaavana tuottajana.

Moninkertainen maailmanmestari ja olympiamitalisti Aino-Kaisa Saarinen on valittu Salpausselän kisojen uudeksi pääsihteeriksi. Pääsihteeri vastaa Salpausselän kisojen tapahtumatuotannosta ja toimii tapahtumaorganisaation esimiehenä.

Saarinen toimii myös tammikuun lopussa Lahdessa järjestettävien nuorten pohjoismaisten lajien MM-kisojen pääsihteerinä.

Pääsihteerin tehtäviensä lisäksi Saarinen hoitaa myös tapahtumayhtiö Lahti Eventsin tapahtumien vastaavan tuottajan tehtäviä ympärivuotisesti. Uudessa tehtävässään Aino-Kaisa Saarinen aloittaa elokuun alussa.

Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki uskoo, että Saarisen kokemuksesta on erinomaista hyötyä tulevassa tehtävässä. Saarinen tuntee kisaorganisaation ja ihmiset huippu-urheiluajoiltaan erinomaisesti.

- Aino-Kaisalla on pitkä ja erinomainen kokemus Salpausselän kisoista sekä vahvaa näkemystä siitä, mitä Salpausselän kisojen tapahtumatekemisen tulevaisuudessa pitäisi olla.

Mäki uskoo, että Saarisen myötä saadaan kisoille uutta ja tuoretta näkökulmaa.

Entinen huippuhiihtäjä on uudesta tehtävästä innoissaan. Viime vuoden Salpausselän kisojen upeiden tunnelmien myötä uransa viime kauteen päättänyt Saarinen muistelee huikeata kisatunnelmaa montussa.

- Olin otettu Salpausselän kisoissa siitä, miten ihmiset tulivat katsomaan hiihtojani ja kannustamaan. Koen pääseväni nyt ikään kuin antamaan takaisin yleisölle olemalla osa tapahtumaorganisaatiota ja kehittämään tapahtumaa. Salpausselän kisat on hieno talvinen perinne, jonka tunnelmasta hiihtolajien ja talviurheilun ystävät perheineen odottavat pääsevänsä nauttimaan.

 Saarinen suunnitteleekin tapahtumasta enemmän perheille kohdennettua talvitapahtumaa, sillä Aino-Kaisalla itsellään on jäänyt mieleenpainuvia muistoja talvisesta perhejuhlasta jo omasta lapsuudesta, urheiluajoilta, perheenäitinä sekä myös lapsensa isovanhempien kautta.

- Myös urheilijat odottavat, että Salpausselällä ladut ovat priimassa kunnossa ja siellä on helppo tehdä tulosta. Tuloksiahan ja jännittäviä kilpailuja tullaan katsomaan, sillä ne luovat tunnelman, summaa Saarinen.

Salpausselän kisat järjestetään Lahdessa 8.-10.2.2019 jo 94. kerran. Nuorten pohjoismaisten lajien MM-kisat järjestetään Lahdessa 20.–27.1.2019. Kisojen tapahtumajärjestelyistä vastaa tapahtumayhtiö Lahti Events Oy.

Lue lisää