grafiikka grafiikka

Continental Cup kilpaillaan viikonloppuna Lahdessa

Mäkihypyn ja yhdistetyn Continental Cupeja kilpaillaan Lahdessa – mukana kokeneita konkareita ja nousevia nuoria tähtiä.

Kansainväliset kilpailut jatkuvat Lahdessa tulevana viikonloppuna, kun hiihtolajien niin sanotusti toiseksi ylimmän tason kilpailu Continental Cup valtaa Salpausselän mäet ja ladut.
Perjantaista sunnuntaihin nähdään naisten ja miesten mäkihypyn sekä miesten yhdistetyn kilpailut. Yhdistetyn ja naisten mäkihypyn Continental Cup kausi päättyy Lahteen, joten pääsemme juhlimaan myös kokonaiscupin voittajia viikonloppuna.

Kilpailuihin on ilmoittautunut 59 yhdistetyn urheilijaa. Naismäkihyppääjiä nähdään betonissa 24 ja miehiä 50. Kilpailupäällikkö Tami Kiuru on tyytyväinen osallistujamäärään, vaikka naisten mäkikisaan olisi mieluusti otettu mukaan vielä useampiakin urheilijoita.

“Organisaatio on voideltu kuntoon viime viikonloppuna Salpausselän kisoissa ja pystymme hyödyntämään maailmancupin kilpailuihin rakennettua infraa. Lahdessa on aina Continental Cupissa maailmanluokan kilpailuiden olosuhteet ja myös tänä vuonna suorituspaikkojen kunto on erinomainen. On hienoa, että Continental Cup yhdistyy näin tiiviisti edelliseen viikonloppuun”, kilpailupäällikkö Kiuru kehuu olosuhteita.

Lumiolosuhde on Lahdessa hyvä. Lunta on riittävästi ja tämän viikon yöpakkaset lupaavat hyvää keliä yhdistetyn hiihto-osuuksille. Tuulet pyörittivät mäkikisaa jo Salpausselän kisoissa ja tarkka olosuhde selviää vasta kilpailupäivinä. Organisaatio on kuitenkin luottavainen, että kaikki kilpailut saadaan vietyä läpi ja urheilijat pääsevät nauttimaan hyvästä ympäristöstä testaten maailmancupin kilpailun suorituspaikkoja: mäkeä ja latureittejä.

Viikonlopusta on tulossa erittäin mielenkiintoinen. Continental Cupissa kilpailee paljon nuoria nousevia tähtiä ja lähtölistoilla on myös tuttuja nimiä kuten maailmanmestari mäkihyppääjät Japanin Taku Takeuchi ja saksalainen Markus Eisenbichler sekä olympiavoittaja Simon Ammann Sveitsistä.

Kilpailuihin on yleisölle vapaa pääsy ja kisamakkaraa on myynnissä. Tervetuloa seuraamaan kilpailuja.

Kilpailun aikataulu

Perjantai 8.3.2024
12.30 Yhdistetty, PCR HS130
13.30 Yhdistetty, Compact HS130
16.00 Yhdistetty, Compact 7,5 km
18.00 Mäkihyppy, naiset HS130

Lauantai 9.3.2024
10.00 Mäkihyppy, naiset HS130
13.30 Yhdistetty, parisprintti HS130
16.00 Yhdistetty, parisprintti 2×7,5 km
18.00 Mäkihyppy, miehet HS130

Sunnuntai 10.3.2024
10.00 Mäkihyppy, miehet HS130
13.30 Yhdistetty, Gundersen HS130
16.00 Yhdistetty, Gundersen 10 km

Suomen joukkueet

Mäkihyppy:

M: Mico Ahonen, Timi Heiskanen, Henri Kavilo, Tuomas Kinnunen, Tomas Kuisma, Jarkko Määttä, Arttu Pohjola, Paavo Romppainen

N: Sofia Mattila, Vilma Meis, Oosa Thure, Emilia Vidgren, Julia Äikiä

Yhdistetty:
Oskari Hakkarainen, Herman Happonen, Valtteri Holopainen, Eemeli Kurttila, Jarkko Lankinen, Jesse Pääkkönen, Peter Räisänen, Arsi Tietäväinen

Lisätietoja: https://lahtiskigames.com/coc/

© 2023 Salppuri Oy