Vapaaehtoiset

Hei vapaaehtoinen, kiitos kun lähdit mukaan!

Tutustu vapaaehtoisten käsikirjaan tästä, ja lue alla olevat koronaohjeet huolellisesti.

Koronaohjeet kaikille tapahtumaan akkreditoiduille

Salpausselän kisoissa kaikkien osallistujien terveysturvallisuus on keskeisessä roolissa. Noudatamme voimassa olevia kotimaisia ja paikallisia määräyksiä ja suosituksia sekä kansainvälisen hiihtoliiton terveysturvallisuusprotokollaa. Ohjeet voivat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla ja ajantasaisen ohjeistuksen löydät täältä.

Tarvittaessa lisätietoja saat tapahtuman koronatiimiltä: covid19@lahtiskigames.com, puh.+358447262773.

 

Pyydämme kaikkia tapahtumaan akkreditoituja tutustumaan seuraaviin ohjeisiin:

 • Tule tapahtumaan vain täysin terveenä. Jos sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita, ilmoita siitä mahdollisimman pian yhteyshenkilöllesi ja sairasta kotona voimassa olevien ohjeiden mukaan.
 • Käytä tapahtuma-alueella maskia aina sisätiloissa ja ulkona silloin, kun mahdollisuutta turvavälien pitämiseen ei ole.
 • Huolehdi turvaväleistä.
 • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta.
 • Kaikki akkreditoitavat täyttävät ennen akkreditointia terveyskyselyn ja akkreditointi myönnetään vain hyväksytyn kyselyn perusteella.

Alta löydät tilanteen ja tehtävän mukaan tarkempia toimintaohjeita terveysturvallisuuden varmistamiseksi.

Vapaaehtoisten koronaohjeet

Tutustuthan yllä oleviin kaikille akkreditoiduille tarkoitettuihin koronaohjeisiin. Tarkempia ohjeita saat omalta ryhmäpäälliköltäsi ja vapaaehtoisten perehdytyksestä.

Koronakäytäntöjen suhteen vapaaehtoiset jaetaan kahteen ryhmään, eli niihin, joilta edellytetään kansainvälisen hiihtoliiton koronaprotokollan toteuttamista (ns. punainen ryhmä), sekä niihin, joiden kohdalla noudatetaan paikallisia suosituksia.

Punaiseen ryhmään kuuluvat vapaaehtoiset, jotka ovat läheisissä tekemisissä joukkueiden, median edustajien tai muiden kansainvälisten punaisten ryhmien kanssa. Näiltä vapaaehtoisilta edellytetään yleisten koronaohjeiden noudattamisen lisäksi

 • täyttä rokotesuojaa (kolme rokotetta tai kaksi rokotetta, joista jälkimmäinen korkeintaan 9 kk vanha)
 • negatiivista koronatestiä (PCR-testi), joka on otettu korkeintaan 48 tuntia ennen akkreditoinnin noutamista
 • terveyskyselyn täyttämistä ja sen esittämistä akkreditoinnin yhteydessä.

 

Muilta vapaaehtoisilta edellytetään yleisten koronaohjeiden noudattamisen lisäksi terveyskyselyn täyttämistä ja sen esittämistä akkreditoinnin yhteydessä.

Saat ryhmäpäälliköltäsi tiedon siitä, mitä ohjeita tehtävässäsi sovelletaan sekä ohjeet terveyskyselyyn ja tarvittaessa koronatestiin.

Vapaaehtoisten testausohjeet

Punaisten ryhmien vapaaehtoiset käyvät ennen töiden aloittamista PCR-testissä. Testauksen kulut kattaa kisaorganisaatio. Testistä voi olla kulunut enintään 48 tuntia ennen akkreditoinnin noutamista.

Testauspaikka on kisa-alueen tuntumassa, messukeskuksen Vesijärvi-hallissa. Testauksen toteutuksesta vastaa Pihlajalinna. Testaus on avoinna seuraavasti:

 • Ti 22. helmikuuta klo 10–18
 • Ke 23. helmikuuta klo 10–18
 • To 24. helmikuuta klo 9–16
 • Pe 25. helmikuuta klo 9–16
 • La 26. helmikuuta klo 8–19

Voit mennä testiin testipisteen aukioloaikana ilman ajanvarausta, kun ryhmäpäällikkö on vahvistanut, että tehtävässäsi tarvitaan testi. Jos ryhmässäsi on sekä testattavia että ei-testattavia, ryhmäpäällikkö ilmoittaa etukäteen (perjantai 17.2. 2022 mennessä) ryhmänsä testattavien nimet Riitta Laakkoselle, riitta.laakkonen@lhs.fi p. 044 975 4293 tai Kirsi Hänniselle kirsi.hanninen@lahtiskigames.com , p. 0500 282 505. Kokonaan punaisten ryhmien osalta nimilistoja ei tarvitse erikseen toimittaa.

Huomioithan, että testissä tulee olla mukana henkilöllisyystodistus sekä täytetty suostumuslomake testituloksen luovuttamiseen kisajärjestäjälle. Lomakkeen voi täyttää myös testipaikalla.

Erityistapauksissa on mahdollista järjestää testaus ennen 22.2. tai tarvittaessa Pihlajalinnan muussa testauspisteessä esim. vapaaehtoisen kotipaikkakunnalla. Näissä tapauksissa ota yhteyttä covid19@lahtiskigames.com.