10.02.2019 18:06

Graabak nappasi yhdistetyn voiton tiukassa loppukirikamppailussa

Norjan Joergen Graabak otti voiton yhdistetyn jännittävässä loppukirikamppailussa. Viidentenä ladulle lähtenyt Graabak voitti maaliviivalla Japanin Akito Wataben. Tiukka kisa ratkaistiin lopulta maalikamerakuvan avulla.

Hiihto-osuudelle ensimmäisenä starttasi Itävallan Mario Seidl. Seidl onnistui hienosti mäkiosuudella ja 132 metrin leiskautus vei miehen mäkiosuuden kärkeen. Eroa toisena lähtevään Akito Watabeen oli 43 sekuntia.

Lauantain parisprintin voittokaksikko Eero Hirvonen ja Ilkka Herola eivät olleet parhaassa vireessään mäkiosuudella. Parhaana suomalaisena hiihto-osuudelle lähti Leevi Mutru kahdentenatoista 2,09 minuuttia kärkeä jäljessä. Hirvoselle ja Herolalle eroa kärkeen kertyi vajaa kaksi ja puoli minuuttia. Hienosti hypännyt Arttu Mäkiaho hylättiin mäkiosuudella hyppypuvun vuoksi.

Watabe hiihti Seidlin kiinni viiden kilometrin kohdalla. Joergen Graabak nousi kaksikon kantaan viimeisellä kierroksella. Seidl joutui toteamaan norjalaisen ja japanilaisen vauhdin liian kovaksi, ja voittotaistelusta tuli kaksinkauppa. Tiukka maalisuorakamppailu ratkaistiin lopulta maalikamerakuvan avulla.

- On aina mukava voittaa. Olen todella tyytyväinen suoritukseeni mäellä. Hiihto tuntui tänään vaikeammalta kuin eilen, mutta yritin vain painaa kovaa. Minulla oli vaikeuksia, mutta tänään oli onnellinen loppu, kertoo Graabak päivän kisastaan.

Myös Watabe oli tyytyväinen kisaansa.

- Mäellä oli tänään vaikea päivä, joten pistin kaikkeni ladulle. Jos matka olisi ollut pidempi, ehkä minulla olisi ollut mahdollisuus voittaa tänään, Watabe kertoo.

Sairastelun jälkeen maailmancupiin palannut Seidl ei harmitellut kolmatta sijaansa.

- Olen todella tyytyväinen hyppyyni tänään. Hiihto oli tänään vaikeaa, koska tämä on ensimmäinen kisaviikonloppuni sairasteluni jälkeen. Olen iloinen, että ylsin tänään korokkeelle. Seuraavaksi vuorossa on harjoittelua ja sen jälkeen kotimaailmanmestaruuskisat Seefeldissä, sanoo Seidl.

Suomalaispanos päivän kisassa oli loistava. Ilkka Herola oli kuudes, Eero Hirvonen kahdeksas ja Leevi Mutru hienosti yhdeksäs. Muut suomalaiset jäivät niukasti pistesijojen ulkopuolelle.

Tulokset

Kuva: Antti Turunen

Lue lisää