3.03.2018 12:53

Hiihtäjämiesten kisat käyntiin sprinteillä

Lahdessa nähdään lauantaina miesten sprintin vapaan hiihtotavan kilpailu.

Norjan kivenkovan hiihtomaajoukkueen ykköstähti: maailmancupia ja sprintticupia johtava Johannes Høsflot Klæbo, lähtee sprintteihin yhtenä ennakkosuosikeista. Norjalaisen lento maailmancupissa on ollut hurjaa eikä pysäyttäjää ole toistaiseksi löytynyt.

Kun Lauantain hiihtotapana toimii vapaa hiihtotyyli, Italian sprinttispesialisti Federico Pellegrino nousee vahvasti esille. Olympiapronssia perinteisellä ottanut Pellegrino on myös Lahden hallitseva mestari viime vuoden vapaalla hiihdetyistä Lahden MM-sprinteistä. Kovakuntoinen italialainen on onnistuessaan kova mitalisuosikki.

Suomalaismiesten suurin toivo sprinteissä on Ristomatti Hakola. Sprintticupin kuudetta sijaa pitävä Hakola pyrkii kirkastamaan Olympialaisten ja viime vuoden Lahden kisojen 6. sijat mitalisijoiksi viikonloppuna.

Karsinnan voittoon hiihti niin ikään Klæbo. Toiseksi sijoittui Ranskan Baptiste Gros ja kolmanneksi Pellegrino. 

Ristomatti Hakola oli karsinnan viides, Anssi Pentsinen kuudes ja Martti Jylhä 19. Suurin suomalaisyllätys nähtiin kun nuori hiihtäjälupaus Verneri Suhonen hiihti itsensä upeasti loppukilpailuun sijoittuen sijalle 21. Muut suomalaiset karsiutuivat loppukilpailusta.

 

 

 

Teksti: Matias Koivuranta/Laajasalon opisto

Kuva: KIm Salin/Laajasalon opisto

 

Lue lisää