grafiikka grafiikka

Huolien jakamista matalalla kynnyksellä

Salpausselän kisojen kävijä voi käydä juttelemassa mieltään painavista asioista MIELI Päijät-Hämeen Mielenterveys ry:n Huolituolissa. Suomen suurimmassa talviurheilutapahtumassa päivystää Lahden seudun Kriisikeskuksen vapaaehtoisia ja henkilökuntaa kisalauantaina ja -sunnuntaina.

Huolituoli tarkoittaa kertaluonteista kohtaamista, jossa voi matalalla kynnyksellä kertoa huolensa kriisityöntekijälle tai koulutetulle vapaaehtoiselle kriisiauttajalle. Huoli voi olla pieni tai suuri – riittää, kun kokee tarvetta saada keskusteluapua.

​​Huolituoliin voi tänä vuonna istahtaa Salpausselän kisoissa Lahden seudun Kriisikeskuksen nuotiopaikalla.

”Halusimme tuoda Huolituolin kisavieraiden joukkoon madaltaaksemme kynnystä tulla juttelemaan pienemmistäkin huolista”, kertoo MIELI Päijät-Hämeen Mielenterveys ry:n toiminnanjohtaja Jenni Parkkonen.

”Toivomme, että etenkin miehet hakisivat apua mieltä painaviin asioihin mutkattomammin. Ajan ilmiö on myös, että kehosta pidetään usein parempaa huolta kuin mielestä.”

Huolituolissa voi tulla käymään myös, jos on itse kiinnostunut vapaaehtoisesta kriisiauttamisesta.

MIELI Päijät-Hämeen Mielenterveys ry tekee työtä koko Päijät-Hämeen alueella mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. Kriisikeskus Lahdessa tarjoaa maksutonta keskusteluapua ja ryhmämuotoista tukea erilaisissa vaikeissa elämäntilanteissa.

Nuotiopiste rakentuu Lahden Urheilukeskuksen hiihtostadionin viereen, pääsisäänkäynnin puoleiselle kulmalle. Pistettä ei näy aluekartassa, mutta voit tutustua siihen täällä. Huolituoli kuuntelee lauantaina 25.3. klo 10.30-17 ja sunnuntaina 26.3. klo 10-16.

© 2023 Salppuri Oy