Yleisöinfo

YLEISTÄ

ONKO KISOILLA MASKOTTIA?

Kisoilla on oma virallinen maskotti, Hopsu Hirvi. Kisoissa tunnelmaa luo Hopsun mukana Lumilajit liikuttaa -lähettiläsmaskotti Tuisku. Lisäksi paikalla ovat FIS:n maskotit, Slopy ja Pinty.

VIRALLISET HASHTAGIT?

#lahtiskigames #salpausselänkisat

MINKÄ IKÄISET PÄÄSEVÄT ALUEELLE ILMAISEKSI?

Alle 7-vuotiaat pääsevät kisoihin ilmaiseksi aikuisen seurassa siihen katsomoon, mihin aikuisella on lippu (myös A-katsomo). Varaa mukaan varmuuden vuoksi esimerkiksi Kela-kortti portille.

PÄÄSEEKÖ LADUNVARTEEN ILMAISEKSI?

Ladunvarrelle ei pääse ilman kisalippua. Ladut kulkevat kokonaisuudessaan aidatun alueen sisäpuolella. Alueelle pääsee pääsisäänkäynnin (Salpausselänkatu) kautta, josta pääsee nopeasti myös ladunvarteen.

VOINKO KÄYDÄ PÄIVÄN AIKANA KISA-ALUEEN ULKOPUOLELLA?

Kyllä voit. Muistathan kulkea virallisen lippukontrollipisteen kautta, mikäli haluat palata kisa-alueelle takaisin vielä saman päivän aikana. Pidä pääsylippusi tallessa, sillä lippu skannataan uudelleen.

VOINKO TULLA HIIHTÄMÄLLÄ METSÄKATSOMOON?

Metsäkatsomossa ei saa hiihtää tai viedä niihin suksia turvallisuussyistä. Sukset on jätettävä omalla vastuulla portille.

MILLOIN ON ILOTULITUKSET?

Ilotulitus on lauantai-iltana suurmäen joukkuekilpailun jälkeen eli noin klo 19:15. Huomioithan, että ilotulituksen alkamisaika on riippuvainen iltamäen päättymisajankohdasta.

MITEN TOIMITAAN LÖYTÖTAVAROIDEN KANSSA?

Kaikki kisojen löytötavarat toimitetaan Fan Zonen ja Lahti Hallin infopisteisiin, josta niitä voi tiedustella saman päivän aikana. Kisojen jälkeen löytötavarat toimitetaan Etelä-Suomen Löytötavaratoimistoon, josta niitä voi tiedustella myöhemmin soittamalla numeroon 0600 55 00 93. Puhelun hinta 1,83 €/min. + pmp + pvm.

MITÄ VASTUULLISUUS TARKOITTAA KISAORGANISAATIOLLE?

Meille on tärkeää toimia tapahtumajärjestäjänä vastuullisesti. Vastuullisuus on läsnä arjessamme ja pyrimme luomaan pysyviä toimintamalleja vastuulliseen tapahtumajärjestämiseen. Odotamme kumppaneidemme ja toimittajiemme toimivan vastuullisesti ja ympäristötehokkaasti. Lue lisää vastuullisuudesta.

SAAPUMINEN

MILLÄ KANNATTAA SAAPUA LAHTEEN?

Lahteen pääsee kätevästi julkisella liikenteellä, kuten junalla ja bussilla. Esimerkiksi Helsingistä pääsee Z-junalla tunnissa Lahden matkakeskukseen, josta pääsee helposti kävellen Urheilukeskukseen. Lue lisää saapumisesta.

MAJOITUSTA LAHDESTA KISAYLEISÖLLE?

Visit Lahden kotisivuilta löydät kaikki alueen majoitusvaihtoehdot helposti yhdestä paikasta: hotellit, kartanot ja aamiaismajoitus, hostellit, mökit ja leirintäalueet.

MYYDÄÄNKÖ PARKKILIPPUJA? MISSÄ SIJAITSEVAT KISOJEN YLEISÖPYSÄKÖINTIALUEET?

Parkkilippuja ei myydä. Jos saavut alueelle autolla, suosittelemme kisa-alueen välittömässä läheisyydessä olevia katuparkkeja, keskustan alueen tienlaitoja ja Toriparkkia (sisäänajo: Rauhankatu 13).

KISA-ALUE

SAAKO ALUEKARTTOJA JOSTAIN ENNEN KISA-ALUEELLE SAAPUMISTA?

Aluekartta ovat kartat osiossa sähköisenä  ja karttoja löytyy kisa-alueen infopisteistä. Kisoissa alueoppaat neuvovat, näyttävät aluekarttaa ja ohjaavat oikeaan paikkaan.

ONKO ALUEELLA INFOPISTETTÄ?

Kisa-alueella on kaksi infopistettä. Toinen sijaitsee Fan Zonella pääkatsomorakennuksen edessä ja toinen Lahti Hallissa.

PÄÄSEEKÖ JOHONKIN LÄMMITTELEMÄÄN?

Lahti Halli on lämmin sisätilahalli.

MITKÄ MAKSUTAVAT OVAT MAHDOLLISIA KISA-ALUEELLA?

Yleisimmät pankkikortit ja käteinen. Käteistä kannattaa varata mukaan ennen alueelle tuloa.

ONKO ALUEELLA PANKKIAUTOMAATTIA?

Alueella ei ole pankkiautomaattia. Suosittelemme varaamaan pienen määrän käteistä mukaan. Lähin automaatti sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 10 (Amarillon luona).

MISTÄ VOIN OSTAA KISATAVARAA?

Kisa-alueella on virallinen merchandise -myyntiteltta Fan Zonella, josta voit ostaa kisa- ja fanitavaraa. Kisatavaroihin kuuluvat esimerkiksi pehmolelu Hopsu-maskotista, istuinalusta sekä vuoden -78 MM-kisojen uusintaerä Kisapuseroita. Voit lukea lisää myyntituotteet osiosta.

SAAKO KISA-ALUEELTA OSTETTUA RUOKAA JA JUOMISTA?

Kisa-alueella on useita erilaisia ruoka- ja juomamyyntipistettä, joista saa herkkuja moneen makuun. Pääosa näistä sijoittuu Fan Zonelle ja Lahti Halliin. Lue lisää Salpausselän kisojen ruoka- ja juomatarjonnasta!

HALUAISIN MYYNTIPAIKAN KISA-ALUEELLE?

Myyntipaikat ovat loppuunmyyty, ensi vuoden myyntipaikoista voi kysyä syksyllä.

ONKO ALUEELLA MAHDOLLISTA LADATA PUHELIN?

Lahti Hallissa on latausmahdollisuus. Muista ottaa oma laturi mukaan.

ONKO KISA-ALUEELLA LASTENHOITOHUONETTA?

Lahti Hallissa on lastenhoitohuone.

 

KATSOMOT

MISSÄ KATSOMOSSA PAIKKANI ON HIIHTO- JA MÄKIKATSOMOSSA?

Jokaiselle katsomokategorialle löytyy merkitty katsomo sekä hiihtostadionilta että mäkimontusta. Aluelipulla pääsee seuraamaan hiihtoa B-katsomoon ja ladun varteen sekä mäkikisoja B-katsomoon.  A-lipulla pääsee edellä mainittujen lisäksi A-katsomoiksi merkittyihin katsomoihin.

VOIKO KATSOMOLIPULLA SEURATA HIIHTOA LADUN VARRESTA?

Kyllä voit. Voit valita vapaasti paikkasi joko lipun osoittamasta katsomosta tai ladun varrelta.

ONKO KATSOMOISSA ISTUMA- VAI SEISOMAPAIKAT?

Pääsuoralla on istumapaikat, muualla seisomapaikat.

PÄÄSEEKÖ RATTAIDEN KANSSA KATSOMOON?

Rattaiden kanssa ei pääse kulkemaan rakennetuissa katsomoissa, eikä niitä voi ottaa sinne, jotta kulkureitit pysyvät vapaina. Helpoiten rattailla pääsee Huutokaarre-katsomoihin (B-katsomot). Lahti Hallissa on valvomaton vaunuparkki, jossa voi säilyttää rattaita omalla vastuulla.

 

ONKO SALLITTUA?

 

SAAKO KISA-ALUEELLA POLTTAA TUPAKKAA?

Kisa-alueella on tupakointialueita tupakointia varten ja ne sijaitsevat Fan Zonella. Tupakointi on sallittu vain näillä merkityillä alueilla: esimerkiksi kiinteissä katsomoissa tupakointi on kielletty. Huomioi tupakoidessasi muu yleisö.

ONKO SALLITTUA TALLENTAA ESIINTYVÄÄ ARTISTIA?

Kuva- ja äänitallentaminen ilman esiintyjän lupaa kielletty.

ONKO VALOKUVAAMINEN JA LIIKKUVAN KUVAN KUVAAMINEN SALLITTUA?

Henkilökohtaiseen käyttöön on sallittua, muttei ns. ammattikäyttöön tarkoitetulla kuvauskalustolla. Muistathan kuitenkin kunnioittaa muiden kävijöiden yksityisyyttä. Luvaton äänittäminen tai taltiointi videolle on kielletty tekijänoikeuslakiin nojaten, eli jos suunnittelet julkaisevasi kuviasi julkisesti, tarvitset kuvaamista varten erillisen kuvausluvan.

TURVALLISUUS

 

TEHDÄÄNKÖ ALUEELLA TURVATARKASTUKSIA?

Kisa-alueelle kuljetaan turvatarkastuksen kautta. Järjestyksenvalvojien tekemien turvatarkastusten tarkoituksena on estää kiellettyjen esineiden ja aineiden alueelle tuonti ja tätä kautta parantaa kaikkien turvallisuutta ja viihtyvyyttä.

MITEN TURVALLISUUS ON OTETTU HUOMIOON?

Tapahtuman kaikkien osa-alueiden osalta järjestelyt ja suunnitelmat ovat rakennettu tiiviissä yhteistyössä poliisin ja muiden viranomaisten kanssa.

ONKO ALUEELLA ENSIAPUPISTETTÄ?

Ensiapupiste sijaitsee päärakennuksen ulkopuolella kaupungin puoleisessa päädyssä.

MITEN TOIMITAAN, JOS LAPSI KATOAA? MITEN ENNALTAEHKÄISTÄ?

Atrian grilli toimii kisojen kohtaamispaikkana, joten sinne on hyvä sopia tapaaminen, jos on isompi lapsi kyseessä. Lapselle on hyvä laittaa taskuun nimilappu sekä vanhempien puhelinnumerot, johon voi soittaa. Tarvittaessa asiakas ohjataan järjestyksenvalvojille, jotka auttavat tilanteessa.

SAAKO ALUEELLE TUODA?

SAAKO TUODA AMPUMA-ASEITA, HUUMAUSAINEITA, ALKOHOLIA, ILOTULITTEITA, SOIHTUJA, TERÄASEITA, MONITOIMITYÖKALUJA, DRONEJA, KUVAUSLENNOKKEJA, LASEROSOITTIMIA, AEROSOLEJA?

Kaikki edellä luetellut ovat ehdottomasti kiellettyjä asioita ja esineitä tuotavaksi kisa-alueelle.

SAAKO TUODA EVÄITÄ ELI RUOKAA JA ALKOHOLITONTA JUOMAA KISA-ALUEELLE?

Kyllä, voit tuoda mukanasi omia eväitä. Omien eväiden syönti on kuitenkin kiellettyä alueen ravintoloissa. Fan Zonelta ja Lahti Hallista löytyy paikkoja omien eväiden syöntiin. Tuo kuitenkin juomasi muissa kuin lasipullossa. Alkoholin tuonti alueelle on kielletty.

SAAKO TUODA KERTAKÄYTTÖGRILLIN?

Ei, kaikki tulentekovälineet ja -materiaalit ovat kiellettyjä turvallisuussyistä.

SAAKO KISA-ALUEELLE TUODA REPUN?

Kyllä. Varaudu turvatarkistukseen portilla ja jätä kotiin kielletyt tavarat.

SAAKO ALUEELLE TUODA RETKITUOLIN?

Kyllä, kokoon taitettavat pilkkijakkarat ovat sallittuja. Esimerkiksi puutarhatuoleja ja huonekaluja ei saa tuoda. Ilmatuolit ja -sohvat sallittuja, mikäli eivät aiheuta häiriötä tai turvariskiä (esimerkiksi monttu täynnä).

SAAKO ALUEELLE TUODA PULKAN TAI RATTIKELKAN?

Saa ottaa. Näitä ei voi kuitenkaan säilyttää istumakatsomoissa.

SAAKO TUODA SADESÄÄLLÄ SATEENVARJON?

Suosittelemme sadesäällä varaamaan mukaan kertakäyttösadetakkeja tai -viittoja. Sateenvarjoja ei kuitenkaan kerätä portilla pois sadesään sattuessa.

SAAKO ALUEELLE TUODA LEMMIKKIELÄIMIÄ, ESIMERKIKSI KOIRAA?

Ei, koirat on jätettävä kotiin tai hoitoon koska alueella on kova meteli ja paljon ihmisiä. POIKKEUS: Opaskoirat ovat luonnollisesti tervetulleita kisoihin.

SAAKO TUODA MAINOSKYLTTEJÄ TAI BANDEROLLEJA?

Ei saa tuoda kaupallisia mainoksia johtuen kisojen markkinointioikeuksista. Kannustuslakanoita ja muuta rekvisiittaa kyllä. Nämä eivät kuitenkaan saa sisältää rasistista, poliittista tai muuta syrjivää tekstiä. Muita häiritsevään käyttöön puututaan.

SAAKO OTTAA OMAT SUKSET/HIIHTOVÄLINEET ALUEELLE?

Suksia tai hiihtovälineitä ei saa tuoda alueelle, vaan ne on jätettävä kulkuportille omalla vastuulla.

MITEN PITKÄN KANNUSTUSLIPUN VOI TUODA?

Kokoa ei ole määritelty. Mikäli siitä aiheutuu vaaraa tai häiriötä muille, niin lippu pitää poistaa.

 

ESTEETTÖMYYS

MITEN  KISOISSA ON HOIDETTU ESTEETTÖMYYS?

Esteettömyys on huomioitu alueita suunnitellessa ja kisoista löytyy invakatsomot ja invavessat.

PÄÄSEEKÖ PYÖRÄTUOLILLA KAIKILLE ALUEILLE?

Pyörätuolilla pääsee liikkumaan kaikilla keskeisillä yleisöalueilla. Metsäkatsomoihin ei valitettavasti pääse.

ONKO LIIKUNTARAJOITTEISILLE ERITYISET PAIKAT?

Mäkistadionilla ja hiihtostadionilla on pyörätuolikatsomot. Mäessä löytyy mäkialueen kulmasta (katsomo F). Hiihdossa pääsuorat A2 ja A3. Sekä hiihdon, että mäkialueen pyörätuolikatsomoihin mahtuu 12 pyörätuolia.

TARVITSEEKO SAATTAJA LIPUN?

Saattaja pääsee ilmaiseksi. Saattaja ei saa omaa lippua vaan kulkee kisa-alueella saatettavan mukana.

ESTEETÖN PYSÄKÖINTIPAIKKA (INVA)

Inva-tunnuksin varustetut autot voivat pysäköidä Isku Areenan hiekkakentällä, sisäänkäynti Svinhufvudinkadulta. Pysäköinti edellyttää kisalippua sekä virallista invapysäköintilupaa.