9.02.2019 20:28

Itävalta vei voiton mäkihypyn tiukassa joukkuekisassa

Itävalta otti kauden ensimmäisen joukkuekilpailun voittonsa peittoamalla tiukassa kisassa Saksan. Kolmanneksi sijoittui Japani. Suomi pääsi hienosti mukaan toiselle kierrokselle ja oli kisan kahdeksas. Norjan epäonninen kisaviikonloppu sai jatkoa, kun joukkue jäi ulos toiselta kierrokselta.

Joukkueella Philipp Aschenwald, Gregor Schlierenzauer, Michael Hayböck ja Stefan Kraft hypänneen Itävallan ja Saksan välille kertyi lopulta 11 pisteteen ero. Tämä oli Itävallan ensimmäinen joukkuekilpailun voitto sitten vuoden 2017.

- Meillä on nuori joukkue ja korkeimmalla korokkeella seisominen on hieno tunne. Tämä on parasta motivaatiota, kun mennään kohti MM-kotikisojamme Seefeldissä, sanoo tauon jälkeen maailmancupiin paluun tehnyt Gregor Schlierenzauer.

Saksa taisteli tiukasti kilpailun voitosta loppuun asti. Eroa Saksan ja Itävallan välillä ennen viimeistä kierrosta oli vain puoli pistettä. Viimeisellä hyppykierroksella Saksan ankkurihyppääjä Stephan Leyhe joutui taipumaan Itävallan Stefan Kraftille.

- Tämä oli mielenkiintoinen kisa. Teimme hyviä hyppyjä ja hyvää työtä, sillä meillä on ollut viime aikoina vaikeaa, kuvailee Karl Geiger joukkueensa suoritusta.

Myös kolmannesta paikasta käytiin tiukka kisa Japanin ja Puolan kesken. Japani vei lopulta voiton ja otti kolmannen sijan vajaan neljän pisteen erolla neljänneksi jääneeseen Puolaan.

- En uskonut, että sijoittuisimme, joten olen iloinen kolmannesta sijastamme, Junshiro Kobayashi sanoo.

Tulokset

Kuva: Janina Pitkänen 

Lue lisää