26.10.2018 14:23

Kisaperheen yhteishenki saa urheilufanin palaamaan vapaaehtoistehtäviin

Elina Hölttä on toiminnut viestintätiimin vapaaehtoisena Lahti2017 MM-kisoissa ja viime talven Salpausselän kisoissa.
      

Minkälainen vapaaehtoistausta sinulla on?

–  Olen tottunut toimimaan erilaisissa yhteisöissä ja urheilun parissa eri rooleissa tapahtumissa sekä seuratyössä. Salpausselän kisaperinne on minulle jo tuttu lapsuudesta. Kävimme perheeni kanssa katsomassa kisoja usein. Vaikka hiihto lajina jäi lapsuuden hiihtokoulujen jälkeen, on urheilu kiinnostanut aina ja parastahan se on paikan päällä katsottuna.

Miksi olet hakeutunut vapaaehtoistehtäviin?

– Usein on ollut kyse yksinkertaisesti siitä, että autan kavereita ja se on ollut mukavaa. Muuttaessani Lahteen minulle oli päivänselvää, että haluan osallistua kaupungin merkittävän tapahtuman (Lahti2017) järjestämiseen, mikäli minusta on vain hyötyä.Puhuin asiasta muutamalle ja kavereiden vinkistä, päätin hakea vapaaehtoistehtäviin.
Tärkeää minulle oli myös verkostoitua ja tavata uusia ihmisiä tuoreessa kotikaupungissa sekä samalla oppia jotain aivan uutta. Ja tottahan urheilufanina on parasta saada hengittää arvokisoja niiden ytimestä käsin.

Missä tehtävissä olet toiminut? 

 - Olen ollut sekä Lahti2017 että viime vuoden Salpausselän kisojen viestintätiimissä vastaamassa sosiaalisen median sisällöistä. Työssäni olen tavannut lukuisan määrän huippu-urheilijoita, mediaa sekä tuottanut kilpailutapahtumista ja oheisohjelmista sisältöjä kisojen eri digitaalisiin viestintäkanaviin.

Mitä itse saat vapaaehtoistyöstä ja mikä innostaa hakeutumaan talkootyön pariin?

– Onhan talkootyö mahtava tapa olla mukana tapahtumissa: oma urheiluhullusieluni saa vastinetta ja kisaorganisaatio saa innostuneen ihmisen mukaan hommiin. Upeaa on myös nähdä vanhat tutut, sillä vaikka olemme vain hetken yhdessä, niin meistä kasvaa tiivis "kisaperhe" yhteisten kokemusten kautta. On mukavaa palata porukkaan ja kokea taas yhdessä arvokilpailujen huuma.
Ehdottomia kohokohtia on ollut nähdä urheilijoiden tunneskaalat laidasta laitaan, sekä tietysti tavata absoluuttisesti suurin lapsuuteni idoli Ahosen Janne.

Vapaaehtoishaku Salpausselän kisoihin 2019 ja Nuorten MM-hiihtoihin on käynnissä osiossa Vapaaehtoiset

 

 

Lue lisää