grafiikka grafiikka
kaksi urheilijaa Lahti Aquan vesipisteen luona Salpausselän kisoissa

Kisavetenä pohjavettä suoraan Salpausselän harjujen uumenista

Lahti Aqua on toista vuotta peräkkäin Salpausselän kisojen virallinen yhteistyökumppani ja huolehtii, että laadukas hanavesi on mukana juhlakisoissa. Juhlakisojen kisavetenä nautitaan Salpausselän harjujen suodattamaa 100-prosenttista pohjavettä.

Lahti Aqua rakentaa Salpausselän kisoihin hanavesipisteet hiihtäjien sekä mäkihyppääjien ja yhdistetyn kilpailijoiden taukotiloihin. Lisäksi Lahti Aqua jakaa juomapullot kaikille urheilijoille ja joukkueen jäsenille sekä Kansainvälisen hiihtoliitto FIS:n edustajille.

”Olemme tänä vuonna kiinnittäneet erityistä huomiota, että juomapullot on valmistettu kierrätetystä muovista. Hienoa olla tällä tapaa mukana toteuttamassa Salppurin 100 vastuullisuustekoa. Lisäksi olemme panostaneet voittajapokaalikumppanuuteen, jossa palkitsemme voittajan lasitaideteoksella, johon mahtuu kolme litraa laadukasta pohjavettä suoraan Salpausselän harjujen uumenista”, kertoo Lahti Aqua Oy:n viestintäpäällikkö Paula Nikula.

Lahti Aquan voittajapokaalikumppanuuslaji on miesten 20 kilometrin perinteinen hiihto. Tätä varten on lasinpuhaltajamestari Kari Alakoski Mafka&Alakosken lasistudiosta Riihimäeltä puhaltanut tilaustyönä uniikin lasipullon.

”Salpausselän kisat haluaa toimia esimerkkinä kestävien ja vastuullisten kansainvälisten urheilutapahtumien järjestäjänä. Lahti Aquan kanssa rakennettu kumppanuusmalli linkittyy tiiviisti kisojen vastuullisuusohjelmaan ja voittajapokaalikumppanuus on upea 100-vuotisjuhlakisateko, jolla osaltaan kunnioitetaan Salpausselän kisojen pitkiä perinteitä”, taustoittaa Salpausselän kisojen kaupallinen johtaja Jari Pohjonen kumppanuusyhteistyötä Lahti Aquan kanssa.

Lahti Aqua konserni tuottaa vesihuoltopalvelut Lahden, Hollolan ja Iitin 147 000 asukkaalle ja yritykselle. Lahden seudulla hanavesi on 100 % pohjavettä. Lahden pohjavesialueet sijaitsevat pääosin Salpausselän reunamuodostuman päällä, sekä sen liepeillä olevilla harjuilla. Salpausselän reunamuodostuman maaperä on ihanteellinen sadeveden suodattumiseen, minkä vuoksi pohjavettä muodostuu toiminta-alueella 100 000 kuutiometriä vuorokaudessa.

© 2023 Salppuri Oy