4.01.2019 10:22

Lahden Lasten Talvikarnevaalit ja Salpausselän kisat yhteistyöhön

Yksi Suomen suurimmista lastenfestivaaleista, Lahden Lasten Talvikarnevaalit, ja Salpausselän kisat / Lahti Ski Games aloittavat yhteistyön. Salpausselän kisojen yleisöstä merkittävä osa on lapsiperheitä ja tarjontaa pyritään kehittämään palautteiden pohjalta. Alkava yhteistyö tuo toivotun lisän lapsille suunnattuun ohjelmatarjontaan.

- Luvassa on kaikin puolin upeaa kisatunnelmaa, lupaa pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen.

Saarisen mukaan lapsille pitää olla kisoissa omaa hauskaa ja monipuolista tekemistä, jotta perheet lähtevät kisoihin paikan päälle.

Lauantaina ja sunnuntaina koko perhe pääsee nauttimaan upeasta ja kulttuurintäyteisestä lavaohjelmasta. Pikku Kakkosesta tutut Mimi ja Kuku esiintyvät molempina karnevaalipäivinä Lahti Hallin esiintymislavalla, lisäksi lavalla nähdään useita paikallisia tanssijoita ja muusikoita. Lastenlavalla voit esiintyä hassun Sipi-Pellen seurassa. Maskotteja voit tulla tapaamaan lasten omassa Meet & Greet -pisteessä.

- Lapsille suunnattu ohjelma päättyy Talvikarnevaalien osalta upeaan loppunäytökseen, jonka yksityiskohdista ei vielä hiiskuta, Lahden kaupungin kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos kertoo salamyhkäisenä.

Lapsiperheille on kilpailutapahtumien ohella suunnattu Pajulahden liikunnanohjauksen opiskelijoiden isännöimä Karpalon SnowKidz-alue, jossa on nuotiopaikat makkaranpaistoon. Sisätiloissa Lahti Hallissa lapsille on oma ohjelmalava, perheravintola sekä yhdessä Lahden Ammattikorkeakoulun kanssa toteutettava lasten puuhaparkki. Lisäksi koko viikonlopun ajan on mahdollisuus vierailla Hiihtomuseossa.

Talvikarnevaalien teemana on Lumihattaroita ja jääpuikkotikkareita

26.1.–10.2.2019 järjestettävät Lahden Lasten Talvikarnevaalit ovat yksi Suomen suurimmista lastenfestivaaleista. Tapahtumassa on edustettuna monipuolisesti eri taiteenlajeja, tälle vuodelle ohjelmia on tiedossa jo 160.

Kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos kertoo yhteistyön Salpausselän kisojen kanssa olevan oiva mahdollisuus tavoittaa uusia karnevaalivieraita.

- Teemana tulevilla Talvikarnevaaleilla on Lumihattaroita ja jääpuikkotikkareita. Teema kunnioittaa talvisen luonnon kauneutta ja monimuotoisuutta, lasten rajatonta mielikuvitusta ja kykyä nähdä kaikkialla asioiden hyvät puolet. Talvisen luonnon valkeat hanget ovat hattaravuoria ja räystään reunalla roikkuvat jääpuikot tikkarijonoja, kunhan vain antaa mielikuvitukselle siivet ja oikein kovasti tahtoo, toteaa Karhos.

Uusista yhteistyökuvioista hurmioituneena laitammekin Talvikarnevaalien Facebook-sivustolla käyntiin lippukisan, jossa on huikeat palkinnot! Kaikkien kisaan osallistuneiden kesken arvotaan fantastiset perhelippupaketit (4 hlö) Lahden Nuorisoteatterin Lasten vallankumoukseen ja satunäytelmä Mirandaan sekä mahtava lippupaketti (2+2) Salpausselän kisoihin lauantaille 9.2. Tule jakamaan meille hauskimmat kisamuistosi ja samalla osallistut arvontaan.

Peruskoululaiset pääsevät edullisesti kisoihin
Päijät-Hämeen koululaisille on myynnissä edullinen viikonloppulippu, joka maksaa kymmenen euroa. Koululaislippuja on myynnissä Lahdessa Sibeliustalon lipunmyynnissä 8.1.–6.2. välisenä aikana.

Lisätietoja:
www.talvikarnevaalit.fi
www.lahtisigames.com/lapsille

Lue lisää