17.11.2015 13:15

Lahti2017 mukana liikuttamassa lahtelaisia

Lahdessa järjestetään vuoden 2016 helmikuussa liikunnan ja urheilun innostamishanke Unelmat Liikkeelle. Sen tarkoituksena on kannustaa lahtelaiset järjestämään tuhat liikuntatapahtumaa tai -kokeilua helmikuun 2016 aikana. Lahden vuoden 2017 hiihdon MM-kisat ovat vahvasti mukana Unelmat liikkeelle –hankkeessa innostamassa lahtelaisia liikkumaan. MM-esikisat kilpaillaan Salpausselällä sopivasti helmikuussa 2016 ja hankkeen kautta lahtelaiset pääsevät mukaan MM-kotikisojen ja Suomen 100-vuotisjuhlavuoden odotukseen.

- Jo MM-kisojen hakuvaiheessa on tehty päätös ja lupaus lahtelaisten aktivoimisesta ja innostamisesta MM-kisahuumaan sadan tapahtuman muodossa. Yhteistyömalli PHLU:n ja muiden alueellisten toimijoiden kanssa löytyi vaivattomasti ja pääsemme yhdessä kannustamaan ihmisiä liikkumaan kukin omalla tavallaan, kertoo MM-kisojen pääsihteeri Janne Leskinen.

- Kuukauden mittainen hanke vuonna 2016 toimii erinomaisena harjoituksena MM-vuotta ajatellen. Suomen satavuotisjuhlavuodesta 2017 on tarkoitus tehdä Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valon johdolla liikunnan ja urheilun unelmavuosi kaikille suomalaisille, jatkaa Leskinen.

Kaikki Unelmat liikkeelle –nettisivuille tapahtuman tai kokeilun rekisteröineet ovat mukana MM-kisalippujen arvonnassa. MM-kisat haastaa myös mukaan hankkeeseen tunnettuja henkilöitä, jotka haluavat olla mukana innostamassa lahtelaisia liikkumaan. Ensimmäisenä haasteeseen vastasi hiihdon moninkertainen olympiamitalisti, esikoistaan odottava Aino-Kaisa Saarinen, joka on luvannut järjestää helmikuussa hiihtolenkin odottaville äideille. MM-kisojen lähettiläät valitsevat myös jokaiselta viikolta hauskimman ja innostavimman tapahtuman, joka palkitaan MM-kisa-aiheisella yllätyspalkinnolla. Lisätietoa Unelmat liikkeelle –hankkeesta: lahti.unelmatliikkeelle.fi  

Lue lisää