Lasten Salppuri

Salpausselän kisojen kisa-alue hemmottelee lapsiperheitä omilla kisa-alueilla, monipuolisella ohjelmalla ja lapsiperheiden tarpeet huomioivalla palvelulla. Pienet asiat, suuret elämykset tuovat hymyn lasten ja vanhempien huulille. Tervetuloa viettämään Salpausselälle tapahtumarikasta talvipäivää koko perheen voimin. Täällä tapahtuu paljon muutakin kuin maailman parasta maastohiihtoa, mäkihyppyä ja yhdistettyä. 

SnowKidz Talvimaa

Talvimaa on lasten ja vanhempien yhteinen lumipuuhapaikka ja se sisältyy muun tapahtumaohjelman tavoin kisalipun hintaan. Alueella pääsee kokemaan talven ja vauhdin riemua lasten mäkihyppymäessä sekä hiihtoladulla ja monessa muussa talvisessa riehassa. Turvallisesta toiminnasta vastaavat Pajulahden Urheiluopiston opiskelijat. Alue on auki klo 18 asti.

 • Seuraa hiihtokisoja heti ladun vierestä ja alueen mobiiliscreenistä 
 • Nauti Karpalon perhekanttiinin eväistä. Mahdollisuus paistaa omat kisamakkarat nuotion ääressä 
 • Kierrä SnowKidz-talvimaata Pajulahden liikunnanohjaaja -opiskelijoiden avustuksella. Tarjolla on innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa lapsille ja perheille, kuten lumifutista, lumisählyä tai hiihtoa. Rohkeimmille mahdollisuus hypätä Karpalon pienimmästä K6-hyppyrmäestä ohjaajien avustuksella.  
 • Pyllymäkeen koko sakki. Sekin on mahdollista kesken kisapäivän. 

Lahti Halli

Puuhaparkki - lasten kestosuosikki

Lahti Hallissa sijaitseva lasten puuhaparkki on suunnattu  3-10 -vuotiaille. Puuhaparkkiin voi jättää lapsen valvotusti leikkimään kahdeksi tunniksi.  Puuhaparkki tarjoaa mahdollisuuden liikunnallisiin aktiviteetteihin ja leikkeihin. Edellisten vuosien tapaan lapset voivat jäädä Puuhaparkkiin ilman vanhempiaan.  Puuhaparkki on avoinna perjantaina ja lauantaina klo 18.00 ja sunnuntaina klo 17.00 asti.
Lahti Hallin lämmössä sijaitsevassa lasten omassa puuhaparkkissa on Lahden Ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden ammattimaisessa ohjauksessa tarjolla monenlaista tekemistä.

Ohjelma tarkentuu lähiaikoina 

Lahden Lasten Talvikarnevaalien lavaohjelma ja päätöstapahtuma

Lauantaina 9.2. klo 11-17 ja sunnuntaina klo 10.2. 11-16:30  koko perhe pääsee nauttimaan upeasta ja kulttuurintäyteisestä lavaohjelmasta.

 • Pikku Kakkosesta tutut Mimi ja Kuku esiintyvät molempina karnevaalipäivinä Lahti Hallin esiintymislavalla, lisäksi lavalla nähdään useita paikallisia tanssijoita ja muusikoita.
 • Lastenlavalla voit esiintyä hassun Sipi-Pellen seurassa.
 • Maskotteja voit tulla tapaamaan lasten omassa Meet & Greet -pisteessä
 • Loppunäytös

Ohjelma ja aikataulut tarkentuvat lähiaikoina.

Salpausselän kisojen oma maskotti esittäytyy ensi kertaa

Salpausselän kisayleisö pääsi viime vuonna valitsemaan Salpausselän kisoille oman maskotin - voittajaksi nousi Hirvi-hahmo. Maskotti esittäytyy kisoissa nyt ensimmäistä kertaa.
Kisa-alueella lapsia ilahduttavat lisäksi monet tutut maskotit, kun Lumilajit liikuttavat -lähettiläs Tuisku on kutsunut jälleen kavereitaan mukaan Salpausselän kisoihin.

Hiihtomuseo on avoinna kisayleisölle koko kisaviikonlopun ajan

Kisa-alueen sisällä sijaitseva Hiihtomuseo on avoinna kisaviikolla seuraavasti:

 • ennen kisoja ti-pe klo 9-17
 • kisaviikonloppuna la-su klo 11-16

Pääsymaksut

 • 10 euroa aikuiset, 7 euroa eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, alle18-vuotiaat ilmaiseksi. Hiihtomuseossa käy museokortti.

Museon mäkihyppysimulaattorissa pääsee kokeilemaan omia hyppytaitojaan Lahden suurmäessä ja kokeilemaan ampumahiihtoon liittyvää ammuntaa laserammuntapisteellä. Museon  "Salpausselkä elää"-mediaseinä kertoo Salpausselän kisahistoriaa 1920-luvulta nykypäivään. "Hiihdon henkeä" –perusnäyttely valottaa hiihdon ja mäkihypyn historiaa monipuolisesti tarvehiihdosta koululaisiin ja kilpaurheilijoihin.

Pienten lasten palvelut 

Salpausselän kisa-alue huomioi lapsiperheet monella tapaa jotta kisapäivä olisi mahdollisimman vaivaton. Lahti Hallista löytyvät vaunuparkki, lastenhoitohuoneet vaippoineen, pienimpien lasten ruoan lämmittämiseen tarvittavat mikrot, tilavammat wc:t.

Metrilaku, kisakaakao ja kisamunkki

Karpalon Talvimaailman, Fan Zonen ruokamyyntipisteistä sekä Lahti Hallin ravintoloista ja kahviloista löytyy ruokaa ja juomaa myös perheen pienimmille. 

Lue bloggaajan vinkit:

Hilla Stenlundin blogissa on mainiot vinkit miten kisareissu onnistuu taaperon kanssa: "Perheen kanssa Salpausselän kisoihin nauttimaan"

Yhteistyössä

FIS World Cup
FIS Presenting sponsor
FIS Title Sponsors
Yhteistyökumppanit
Paikalliset yhteistyökumppanit
Yhteistyössä