19.01.2019 15:22

Lasten kanssa kisoihin - lue myös bloggaajan vinkit

Perinteiset Salpausselän kisat 8.-10. helmikuuta on tapahtuma, joka tarjoaa elämyksellisen talvipäivän koko perheelle, jossa kisamakkarat, kannustushuudot, Karpalon mäki, puuhaparkki ja talvisen hauskat aktiviteetit koetaan yhdessä.
Kisa-alue hemmottelee lapsiperheitä heille suunnitelluilla alueilla, monipuolisella ohjelmalla sekä lapsiperheiden tarpeet huomioivilla palveluilla.

Olemme koonneet muutamia vinkkejä kisoihin valmistautumisen jotta touhuntäyteinen kisapäivä on ikimuistoinen kokemus myös pienille kisavieraillemme.

  • Kisapäivän aikana tulee useaan kertaan tarve haukata välipalaa, maistaa kisamakkaraa tai istua hetkeksi nauttimaan eväitä. Tähän on tarjolla monia eri vaihtoehtoja, tutustu Kisaruokaa osiossa näihin.
  • Legendaarinen Karpalon alue tarjoaa lapsille ja vanhemmille paljon yhteistä tekemistä joka päivä porttien avaamisesta iltakuuteen (klo 18) asti. Viikonloppu toimii myös Lahden Lasten Talvikarnevaalien päätöstapahtumana, jotenLahti Hallin ohjelmalavalla tulee olemaan runsas tarjonta lasten mieleistä ohjelmaa.
  • Lämmin pukeutuminen on talvitapahtumassa viihtymiseen isosti vaikuttava asia. Muista laittaa lämmintä päälle!  Lue Hilla Stenlundin blogista vinkkejä miten varustautua talvitapahtumaan.
  • Mukaan kannattaa ottaa myös istuinalusta, ettei kylmä pääse puraisemaan jos hetkeksi malttaa istahtaa seuraamaan kisoja tai syömään eväitä.
  • Kisakatsomossa saa ja pitää kannustaa. Mukaan voi ottaa kannustuslippuja, torvia ja pieniä banderolleja.
  • Lapsen kanssa on hyvä sopia kohtaamispaikka lapsen kanssa, siltä varalta jos lapsi eksyy kisa-alueella. Atrian jättigrilli keskellä Fan Zone -aluetta  toimii kisojen kohtaamispaikkana, joten sinne on hyvä sopia tapaaminen, jos on isompi lapsi kyseessä. Lapselle on hyvä laittaa taskuun nimilappu sekä vanhempien puhelinnumerot, johon voi soittaa.
  • Iltamäen jälkeen nähtävä ilotulitus on kisalauantain kohokohta. Jos mäkikisa tuntuu liian pitkältä perheen pienempien odottaa, voi sisätiloihin mennä lämmittelemään. Iltamäen aikana lapset (alle 18 v.) pääsevät Lahti Halliin. Anniskelualueet ovat K18. Hallien lasten alueet suljetaan klo 18 perjantaina ja lauantaina, ja sunnuntaina klo 17.
  • Suosittelemme ennakkolippujen ostamista, jolloin välttyy mahdolliselta jonottamiselta sisääntulossa. Sisäänkäyntejä tapahtumaan on yksi, pääportti Urheilukeskukseen saavuttaessa. Lasten liput alk. 9,50 ( Lapset 7-12 v.) Alle 7 v. maksutta sisään aikuisen seurassa.

Lasten Salppuri osiosta löytyvät lapsiperheille suunnatut palvelut.

Perheen kanssa Salpausselälle nauttimaan

Hilla Stenlundin blogissa on ihania muistoja Salpausselän kisoista sekä hyödyllisiä vinkkejä siitä miten kisoihin kannattaa valmistautua kun perheessä on taapero. Mitä odottaa kisapäivältä ja mitä suunnitelmia on hyvä tehdä valmiiksi, että kilpailutapahtumien seuraaminen ja ulkoilmatouhut yhdistetään mukavasti 2-vuotiaan kanssa.

"Meidän pikku perhe odottaa Salpausselän kisoja jo innoissaan! Suomen liput on kaivettava pian esiin varaston uumenista ja termospullot etsittävä valmiiksi odottamaan. Pikkuässän kanssa harjoitellaan kannustushuudot vielä kohdilleen, niin olemme valmiina."

Hilla Stenlund - Perheen kanssa Salpausselälle nauttimaan

Hilla Stenlund- Urheilukulttuurin pariin kasvetaan jo nuorena – tunnelmaa Salpausselän kisojen katsomossa

Lue lisää