Lasten Salppuri

Lasten Salppuri hemmottelee lapsiperheitä koko viikonlopun ajan omilla kisa-alueilla, monipuolisella ohjelmalla ja lapsiperheiden tarpeet huomioivilla palveluilla. Pienet asiat, suuret elämykset tuovat hymyn lasten ja vanhempien huulille. Tervetuloa viettämään Salpausselälle tapahtumarikasta talvipäivää koko perheen voimin. Täällä tapahtuu paljon muutakin kuin maailman parasta maastohiihtoa, mäkihyppyä ja yhdistettyä, aktiviteetit ja muu ohjelma on sovitettu sujuvasti kilpailuohjelman kanssa.

Salpausselän kisojen lasten alueet ovat auki joka päivä ja ohjelmaa riittää aamusta iltaan. Tarkemmat ajat ilmoitetaan myöhemmin.

SnowKidz-alue

SnowKidz on lasten ja vanhempien yhteinen puuhapaikka ja se sisältyy muun tapahtumaohjelman tavoin kisalipun hintaan. Aikaisempien erilaisten lumiaktiviteettien sijaan SnowKidz tarjoaa tänä vuonna oman pelialueen, tarkkuusheittoa ja mahdollisuuksien mukaan myös mäkihyppyä.

  • Kierrä SnowKidz-aluetta. Tarjolla on innostavaa ja monipuolisia liikuntarasteja lapsille ja perheille, kuten futista, sählyä tai tarkkuusheittoa. Rohkeimmille tarjoutuu näillä näkymin myös mahdollisuus hypätä Karpalon pienimmästä K6-hyppyrimäestä ohjaajien avustuksella (säävaraus).
  • Alueella kohoaa Lahden seurakuntien Jänöjussin kota, jossa voi seikkailla taianomaisessa talvimaailmassa ja lämmitellä hetken tunnelman keskellä.
  • Seuraa hiihtokisoja heti ladun vierestä ja alueen mobiiliscreenistä. Virallisen kisaohjelman löydät täältä.
  • Nauti Karpalon teatterikahvilan eväistä.

SnowKidz-alue on auki seuraavasti:

Perjantaina klo 11-18, lauantaina klo 9-18 ja sunnuntaina klo 9-17.

Coop Mini World Cup

COOP Mini World Cup -hiihtokisa on peruttu. SnowKidz-alue tarjoaa lapsille kuitenkin monia liikunnallisia aktiviteetteja koko kisaviikonlopun ajan.

Lahti Halli

Lahti Hallissa pienet lapset pääsevät pomppimaan pomppulinnassa ja vähän vanhemmilla lapsilla on mahdollisuus kokeilla rengastrapetsilla taiteilua. Puuhaparkki tarjoaa 4-10 vuotiaille lapsille ohjattuja liikunnallisia aktiviteetteja ja leikkejä.

Uutta! LUMA-keskuksen tiedetyöpaja talvilajeista

Miksi suksia voidellaan? Miksi on tärkeää, että sukset on voideltu juuri oikein? Entä miksi mäkihyppääjän asu on sellainen kuin se on? Tervetuloa tutustumaan Lahti Hallissa sijaitsevaan LUMA-keskuksen tiedetyöpajaan, jossa perehdytään talviurheilun fysiikkaan! Täällä pääset ihmettelemään mitä hyötyä kitkasta on.

Työpajoja järjestetään Lahti Hallissa:

  • perjantaina klo 12-15
  • lauantaina klo 11-16
  • sunnuntaina klo 10-16

Yhden työpajan pituus on noin 30 minuuttia ja yhteen pajaan mahtuu kerrallaan noin kahdeksan ala-koululaista. Pajat pyörivät pitkin päivää. Aina seuraavan alkavan pajan tarkemman aloitusajan kuulet ohjaajilta.

Uutta! Kisateatteri

Ainopuiston teatterin viime kesänä suuren suosion saanut Äitee ja Kilpasiskot saa uusintaensiesityksensä Salpausselän kisoissa 28.2.-1.3.
Hiihtäjälegenda Siiri Rantasen elämästä ja hiihtourasta kertova näytelmä esitetään Urheilukeskuksen Karpalon kentällä kisatapahtumien lomassa.
Perjantaina 28.2. näytelmä esitetään kokonaisuudessaan. Tuolloin kisoihin on vapaa pääsy.
Viikonloppuna suosittu näytelmä etenee kronologisessa järjestyksessä lyhyempinä kohtauksina sopivasti kilpailuohjelman välissä. Esitys sisältyy kisalipun hintaan.

NÄYTÖSAJAT

Perjantai 28.2.

klo 16.00 ÄITEE JA KILPASISKOT – kisaesitys 2020

Lauantai 29.2.

klo 9.30 ÄITEE JA KILPASISKOT– Pikku-Siirin lankkusukset 1935

klo. 11.45 VIKI JA PUNAPAIDAT Punapaidat Karpalosuon kisoissa 1954

klo 15.00 ÄITEE JA KILPASISKOT – Cortinan olympialadulla 1952

klo 16.30 ÄITEE JA KILPASISKOT – Lahden MM-kisoissa 1958

Sunnuntai 1.3.

klo 9.30 ÄITEE JA KILPASISKOT – Pikku-Siirin lankkusukset 1935

klo 14.00 ÄITEE JA KILPASISKOT – Cortinan olympialadulla 1952

klo 15.45 ÄITEE JA KILPASISKOT – Lahden MM-kisoissa 1958

 

Salpausselän kisojen oma maskotti Hopsu-hirvi viihdyttää pieniä kisavieraita

Salpausselän kisojen maskotti Hopsu-hirvi viihdyttää lapsia koko viikonlopun ajan. Hopsua saa halata, moikata ja ottaa vaikka selfie muistoksi.
Kisa-alueella lapsia ilahduttavat lisäksi monet tutut maskotit, kun Lumilajit liikuttavat -lähettiläs Tuisku ja Hopsu ovat kutsuneet jälleen kavereitaan mukaan Salpausselän kisoihin.

Pienten lasten palvelut

Salpausselän kisa-alue huomioi lapsiperheet monella tapaa jotta kisapäivä olisi mahdollisimman vaivaton. Lahti Hallista löytyvät vaunuparkki, lastenhoitohuone, pienimpien lasten ruoan lämmittämiseen tarvittavat mikrot, syöttötuolit ja tilavammat wc:t.

Metrilaku ja kisakaakao

Karpalon Talvimaailman, Fan Zonen ruokamyyntipisteistä sekä Lahti Hallin ravintoloista ja kahviloista löytyy ruokaa ja juomaa myös perheen pienimmille.

Lue bloggaajan vinkit:

Hilla Stenlundin blogissa viime talvelta on mainiot vinkit miten kisareissu onnistuu taaperon kanssa: ”Perheen kanssa Salpausselän kisoihin nauttimaan”