Lasten Salppuri

Lasten Salppuri hemmottelee lapsiperheitä koko viikonlopun ajan omilla kisa-alueilla, monipuolisella ohjelmalla ja lapsiperheiden tarpeet huomioivilla palveluilla. Pienet asiat, suuret elämykset tuovat hymyn lasten ja vanhempien huulille. Tervetuloa viettämään Salpausselälle tapahtumarikasta talvipäivää koko perheen voimin. Täällä tapahtuu paljon muutakin kuin maailman parasta maastohiihtoa, mäkihyppyä ja yhdistettyä, aktiviteetit ja muu ohjelma on sovitettu sujuvasti kilpailuohjelman kanssa.

Salpausselän kisojen lasten alueet ovat auki joka päivä ja ohjelmaa riittää aamusta iltaan. Tarkemmat ajat ilmoitetaan myöhemmin.

SnowKidz Talvimaa

Talvimaa on lasten ja vanhempien yhteinen lumipuuhapaikka ja se sisältyy muun tapahtumaohjelman tavoin kisalipun hintaan. Alueella pääsee kokemaan talven ja vauhdin riemua lasten mäkihyppymäessä sekä hiihtoladulla ja monessa muussa talvisessa riehassa.

  • Seuraa hiihtokisoja heti ladun vierestä ja alueen mobiiliscreenistä. Virallisen kisaohjelman löydät täältä.
  • Nauti Karpalon perhekanttiinin eväistä.
  • Kierrä SnowKidz-talvimaata. Tarjolla on innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa lapsille ja perheille, kuten lumifutista, lumisählyä tai tarkkuusheittoa. Rohkeimmille mahdollisuus hypätä Karpalon pienimmästä K6-hyppyrmäestä ohjaajien avustuksella.
  • Pyllymäkeen koko sakki. Sekin on mahdollista kesken kisapäivän.

Uutta! Coop Mini World Cup

Uutena Karpalosta löytyy Mini World Cup, jossa lapset pääsevät leikkimielisesti kisaamaan omalla ladulla aidossa maailmancup-ympäristössä. Mini World Cup sisältyy kisalipun hintaan ja radan hiihtäneet saavat osallistumisesta muistoksi oman mitalin.

Lahti Halli

Lahti Hallissa pienet lapset pääsevät pomppimaan pomppulinnassa ja vähän vanhemmilla lapsilla on mahdollisuus kokeilla rengastrapetsilla taiteilua. Uutuutena Lahti Hallista löytyy LUMA-keskuksen tiedepiste, jossa lapsilla on mahdollisuus yhdessä ohjaajien kanssa päästä tekemään erilaisia tieteellisiä kokeita liittyen Salpausselän kisoihin.

Uutta! Kisateatteri

Ainopuiston teatterin viime kesänä suuren suosion saanut Äitee ja Kilpasiskot saa uusintaensiesityksensä Salpausselän kisoissa 28.2.-1.3.
Hiihtäjälegenda Siiri Rantasen elämästä ja hiihtourasta kertova näytelmä esitetään Urheilukeskuksen Karpalon kentällä kisatapahtumien lomassa.
Perjantaina 28.2. näytelmä esitetään kokonaisuudessaan. Tuolloin kisoihin on vapaa pääsy.
Viikonloppuna suosittu näytelmä etenee kronologisessa järjestyksessä lyhyempinä kohtauksina sopivasti kilpailuohjelman välissä. Esitys sisältyy kisalipun hintaan.

Salpausselän kisojen oma maskotti Hopsu-hirvi viihdyttää pieniä kisavieraita

Salpausselän kisojen maskotti Hopsu-hirvi viihdyttää lapsia koko viikonlopun ajan. Hopsua saa halata, moikata ja ottaa vaikka selfie muistoksi.
Kisa-alueella lapsia ilahduttavat lisäksi monet tutut maskotit, kun Lumilajit liikuttavat -lähettiläs Tuisku  ja Hopsu ovat kutsuneet jälleen kavereitaan mukaan Salpausselän kisoihin.

Pienten lasten palvelut

Salpausselän kisa-alue huomioi lapsiperheet monella tapaa jotta kisapäivä olisi mahdollisimman vaivaton. Lahti Hallista löytyvät vaunuparkki, lastenhoitohuone, pienimpien lasten ruoan lämmittämiseen tarvittavat mikrot, syöttötuolit ja tilavammat wc:t.

Metrilaku ja kisakaakao

Karpalon Talvimaailman, Fan Zonen ruokamyyntipisteistä sekä Lahti Hallin ravintoloista ja kahviloista löytyy ruokaa ja juomaa myös perheen pienimmille.

Lue bloggaajan vinkit:

Hilla Stenlundin blogissa viime talvelta on mainiot vinkit miten kisareissu onnistuu taaperon kanssa: ”Perheen kanssa Salpausselän kisoihin nauttimaan”