2.03.2018 18:04

Lauantaina kisataan sprinteissä - Aikku nostalgisissa tunnelmissa

Aino-Kaisa Saarinen osallistuu viimeistä kertaa Salpausselän maailmancupiin.  Parikymmentä vuotta kestänyt ura Lahden kisoissa saa tänä viikonloppuna päätöksensä. Saarinen on 2000-luvulla eniten olympialaisten mitaleja voittanut suomalainen urheilija.

Viimeiset kisat Salpausselällä saivat Aikun muistelemaan Lahtea lämmöllä.

- Sellaisia vähän nostalgisia muistoja ja täällä on ollut aina mukava kilpailla. Pääsee kilpailemaan kotiyleisön, ystävien ja perheen edessä. Salpausselkä on yksi maailmancupkiertueen highlighteista.

Saarinen osallistuu lauantaina vapaan hiihtotyylin sprinttikilpailuun ja sunnuntaina paraatimatkalleen 10km perinteiselle. Saarisen omat tavoitteet viimeisiin kilpailuihin ovat melko maltilliset.

- Vapaan sprintissä jos pääsen karsinnasta jatkoon, se olisi tosi hyvä homma ja siitä sitten katsotaan eteenpäin. Perinteisen 10 kilometrillä jos olen 15 joukossa se on hyvä suoritus.

Aino-Kaisa aikoo Salpausselän jälkeen hiihtää vielä kaikki loput tämän kauden maailmancupin kilpailut.

Uran kohokohdista kysyttäessä Saarinen mainitsee Liberecin MM-kilpailut 2009. Kyseisissä kisoissa Aikku voitti MM-kultaa 10 kilometrillä perinteisellä hiihtotavalla.

- Liberecissä tuntui, että kaikki onnistui. Mieleen on jäänyt myös kaikki muutkin arvokisat ja tietenkin podium-paikat.

Vapaan sprintin finaalit ovat Salpausselän ohjelmassa lauantaina kello 14:15 ja 10km perinteinen, sunnuntaina kello 12:15.

 

Teksti: Otto Känkänen ja Kim Salin/Laajasalon opisto

Kuva: Amir Farhat/Laajasalon opisto

Lue lisää