grafiikka grafiikka

Maailman parasta hiihtourheilua Lahdessa

Kolmipäiväistä urheilujuhlaa kaikkien kolmen pohjoismaisen hiihtolajin voimin vietetään Salpausselällä viikonloppuna, kun maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn urheilijat saapuvat Lahteen. Maailman parhaat hiihtolajien urheilijat ovat pian yleisön edessä.

Ensimmäiseksi legendaarisen hyppytornin, Lahden betonin valtaavat naismäkihyppääjät. Naiset ovat hypänneet maailmancupissa kaudesta 2011-2012 alkaen. Harvoin on tämä joukko nähty Salppurilla, nyt jälleen viime vuotiseen tapaan. Suomalaisittain Jenny Rautionaho on nostattanut odotuksia suorittamalla erinomaisesti läpi kauden. Palkintopallisijoja on jo nähty, toivottavasti näemme pitkiä hyppyjä myös suomalaisyleisön edessä ja pääsemme yhdessä juhlimaan heti perjantaiaamuna.

Perjantaina kilpaillaan myös maastohiihdon kauden ainoa parisprintti. Parit kiertävät 1,5 kilometrin rataa stadionilta Kisatulikukkulalle laskien riskialttiin J-mutkan kautta yleisön eteen. Illalla hypätään vielä uudelleen mäkeä – tällä kertaa miesten kilpailun merkeissä ja nautitaan toki loistavasta tunnelmasta vapaalla, kun viikonloppu on toden teolla alkanut.

Lauantaina nähdään maastohiihdossa erittäin mielenkiintoinen 20 kilometrin perinteisen tyylin väliaikalähtökilpailu. Naiset ja miehet kilpailevat nykyään samoilla hiihtomatkoilla ja kyllähän meille suomalaisille yleensä on perinteisen pitkät matkat sopineet. Voi sanoa, että Lahdessa yleisön siivittämänä ei monon syöntiä säästellä. Useammallakin on nyt odotukset korkealla.

Yhdistetyssä kilpaillaan parisprintti, jossa suomalaispari Herola-Hirvonen ovat saaneet jo kerran maistaa kotivoiton tunnelmaa vuonna 2019 Lahdessa. Olisiko nyt uusinnan aika? Molemmat ovat väläyttäneet hyviä suorituksia kauden aikana ja nyt olisi mielellään täysosuman aika.

Salppurin lauantai-illan joukkuemäki on noussut legendan asemaan ja montussa on varmasti tunnelma kohdallaan – kuten aina. Musiikkia, ilotulitusta ja yhteistä ajanviettoa. Tämä kannattaa kokea paikan päällä.

Salpausselän kilpailut päättyvät sunnuntaina yhdistetyn yksilökilpailuun, maastohiihdon sprinttiin ja miesten mäkihyppyyn. Tarjolla on kattaus huippu-urheilua koko viikonlopuksi. Tervetuloa nauttimaan kilpailujen tunnelmasta kanssamme. Katso koko kattaus urheilua, oheisohjelmaa ja livemusiikkia nettisivuiltamme.

© 2023 Salppuri Oy