26.06.2015 12:14

Maajoukkueet starttasivat yhteisen matkan kohti kotikisoja

Tiimikisan voittajajoukkue: Ristomatti Hakola, Ilkka Herola, Lauri Asikainen ja Jesse Kiuru. Kuvasta puuttuu Anssi Pentsinen.
 

Lahti 2017 on vielä toisaalta kaukana, mutta silti jo lähellä. Kotikisat ovat urheilijalle iso maali, jota kohden oma työ tehdään mahdollisimman hyvin joka ikinen päivä. Lahti 2017 kick-off –päivässä Vuokatissa luotiin lajien välistä tsemppihenkeä kohti yhteistä suurta tavoitetta, suomalaisen hiihtourheilun juhlaa.

Ilkka Herola ja Lauri Asikainen löysivät yhteisen sävelen tandemhiihdossa

 

- Se on iso tavoite tällä hetkellä, sitä kohti mennään koko aika. Se on eniten mielessä, kun tavoitteita asetetaan, sanoo yhdistetyn urheilija Ilkka Herola. Mäkihyppääjä Julia Kykkäselle MM-kisat ovat lahtelaisena erityisesti kotikisat. Ei ihme, että häntä hymyilyttää. - Tottakai odotan, että pääsee ison kotiyleisön eteen hyppäämään. Se on mahtava juttu, Kykkänen toteaa. Hiihtäjä Laura Mononen toivoo, että pääsee Suomen kovaan joukkueeseen kokemaan kotikisat. - Pikkuhiljaa rupeaa ajattelemaan ja fiilistelemään omassa päässään sitä tunnelmaa. Sen lisäksi mietin, miten voi itse edesauttaa ja ennalta valmistautua mahdollisimman hyvin, että tulisi mahdollisimman hyvä suoritus, Mononen sanoo.

Jarkko Määtällä oli hauskaa tiimikisan souturastilla

 

Mäkihyppääjä Jarkko Määttä fiilisteli kick-off -päivässä sitä, mikä olisi erityisen hienoa: - Kotiyleisön edessä mitali olisi kova sana, Määttä sanoo iloisena.

Olli Ohtonen ja Aino-Kaisa Saarinen sprinttiparkour-radalla

 

Krista Pärmäkoski soutaa, Jussi Salo kyydissä

 

Joukkueet tekivät tiimikisassa Lahti2017-aiheisen taideteoksen. Tämä teos kuvasi kaikkia pohjoismaisia lajeja ja teoksen nimi oli kisojen sloganin mukaisesti "Vapaa ja Perinteinen".

 

 

Lue lisää