18.02.2016 12:17

MM-etkoilla jälleen laaja viihdekattaus

Salpausselän kisoissa on totuttu näkemään urheilijoiden lisäksi myös laaja skaala vetovoimaisia viihdetähtiä. Tänä vuonna esiintyjäkaartissa näkyy vahvasti paikallinen tekeminen.

Oheisohjelma alkaa perjantaina 19.2. Ensimmäisenä artistina esiintyy JuMi, eli Juha-Matti Mikkolainen. Mikkolainen on tullut tunnetuksi myös hiihtoladulta, jossa hän on sivakoinut muun muassa viime vuoden Salppurin kisoissa.

JuMin jälkeen kisakansaa viihdyttää kotikaupungissaan esiintyvä Enchant. Lahtelaisin Tiirismaan musiikkilukion kasvatit ovat tulleet tutuksi muun muassa X-Factor ohjelmasta vuonna 2010. Neljän energisen miehen orkesteri esiintyy päivän aikana kahdesti - ensin kisa-alueen porteilla ja myöhemmin vielä tapahtumatorilla.

Perjantain ohjelmaan mahtuu myös urheilullista viihdettä, kun Karpalon K-6 mäestä alas tulevat kirjailija Tuomas Kyrö, juontaja Tuija Pehkonen, urheilutoimittaja Kaj Kunnas sekä bloggaaja Maija Ilmoniemi. Leikkimielisen haasteen juontaa Antero Mertaranta.

Perjantai-illan tahdeista vastaa Teatteri Eurooppa Neljä -bilebändi. Suurhallin tanner tömisee varmasti, kun coverbiisien parhaimmistoa esittävä neljän solistin ja bändin ryhmä panee parastaan.

Perjantain after skin huipentaa koko kansan suosikki Anssi Kela. Viime vuonnakin Salppurin yleisön hurmanneen Kelan suosio on kenties korkeammalla kuin koskaan, kiitos Vain Elämää -ohjelman. Lukuisista hiteistään tunnettu Kela esiintyy aina kovalla energialla – tätä et halua missata!

Lauantaina meiningin potkaisee käyntiin Päijät-Häme Panthersin Cheerleaders. Kolmen jälkeen onkin tanssin vuoro, kun Suurhallissa alkaa monotangot! Tanssikansaa tahdittavat tangokuninkaalliset Heidi Pakarinen ja Jukka Hallikainen.

Iltaa kohden lavan valtaa Suomen vaarallisimmaksi humppabändiksikin kutsuttu Ti€napojat -coverbändi, joka esiintyy kahdesti iltapäivän ja illan aikana. Lauantai-illan viimeisenä esiintyjänä yleisöä huudattaa Lahti Party All Stars -kokoonpano. Vain tätä iltaa varten kasattu kokoonpano on Ti€napojat laajennettuna. Vierailevina tähtinä lavalle nousevat muun muassa Kimmo Härmä, euroviisupaikasta kilpaileva Mikael Saari ja Pekka ”Devil” Virtanen.

Sunnuntaina Panthersin Cheerleaderit ja Salpauksen sirkuslinjan taitajat viihdyttävät kisayleisöä. 13:45 lavalle kapuaa lahtelainen tuore tangokuningas Aki Samuli, Hovinarrit -taustayhtyeensä kera.

MM-etkojen oheisohjelman aikataulut:

Perjantai 19.2:
12:00 Yle Kulmilla Suurhallissa
15:20 JuMi Tapahtumatorilla
16:00 Enchant Kisa-alueen porteilla
17:00 Enchant Tapahtumatorilla
17:00 Plan Ski Jumping -mäkihypyn haastekisa Karpalolla
20:00 Teatteri Eurooppa Neljä -bilebändi Suurhallissa
21:30 Anssi Kela Suurhallissa

Lauantai 20.2:
12:00 Päijät-Häme Panthers Cheerleaders Suurhallissa
15:10 Monotangot: Heidi Pakarinen, Jukka Hallikainen & Karavaani Suurhallissa
15:45 Salpauksen sirkuslinja Tapahtumatorilla
16:45 Ti€napojat -coverbändi Suurhallissa
19:45 Ti€napojat -coverbändi Suurhallissa
21:00 Lahti Party All Stars -coverbändi Suurhallissa

Sunnuntai 21.2:
12:00 Päijät-Häme Panthers Cheerleaders Suurhallissa
12:00 Salpauksen sirkuslinja Tapahtumatorilla
13:45 Aki Samuli & Hovinarrit Suurhallissa
14:00 Salpauksen sirkuslinja Tapahtumatorilla

 

Teksti: Petteri Vennelä

Lue lisää