7.10.2015 12:55

MM-kisojen ainutlaatuisuus houkuttelee yleisöä

Meillä on asiakaslupaus. Haluamme tehdä kisat, joissa jokaisella on hyvä olla. Selvitimme, mitkä ovat suurimmat syyt seurata MM-kisoja paikan päällä ja mikä ei saisi mennä pieleen. Saimme selville, että suomalaiset haluaisivat katsoa kisoja myös metsästä käsin. Seikat ilmenevät syyskuun aikana tekemästämme asiakaskyselystä, johon vastasi liki 800 henkilöä. Maailmanmestaruustason kilpailu on päämotiivi saapua Lahti2017 MM-hiihtoihin. Toiseksi eniten ihmisiä motivoi tunnelma ja kolmantena maastohiihdon kiinnostavuus.

Näyttökuva 2015-10-07 kello 12.44.00  

Mikä latistaa tunnelman? Tunnelma on toiseksi tärkein tekijä saapua seuraamaan MM-tapahtumaa livenä. Mikä puolestaan latistaisi kisatunnelman tyystin? Kuulutusten epäselvyys ja se, että ääni puuroutuisi koettiin epämiellyttäväksi. - On yllättävää, että tämä koetaan jopa pahemmaksi kuin vaikkapa koko kilpailun peruuntuminen sääolojen vuoksi. Äänentoisto onkin avainasemassa onnistuneessa tapahtumajärjestämisessä, toteaa tapahtumajohtaja Jesse Kiuru.

Näyttökuva 2015-10-07 kello 12.41.41  

- Yllättävää oli, että perusjonottaminen ei mahtunut edes top kolmoseen. Tavallinen ruuhkautuminen jäi vain noin 20 prosentin lukemaan, lisää Jesse Kiuru. Pelko pitkistä vessajonoista pääsi pronssipallille, ja vessajonot ärsyttävät liki yhtä paljon kuin kilpailun peruuntuminen.   Suomalaiset haluavat metsään… … ja sinne he tulevat pääsemään. Suurin osa haluaa toki edelleen katsoa kilpailua pääkatsomossa istumapaikoilla. Suomalaiset viihtyvät luonnossa ja metsäkatsomot kirivät hieman yllättäen hopeakorokkeelle 28 prosentin kannatusosuudella. Tapahtumajohtaja Jesse Kiuru lupaakin tuoda Salpausselän metsiin kaikki tarvittavat palvelut, wc:t, ruuat ja nuotiotkin.

Näyttökuva 2015-10-07 kello 12.42.19  

- Erilaisten, aivan uusien metsäkatsomoiden yleisömäärä kasvaa MM-kisoihin mennessä noin 6000 henkeen. Tästä lähtee suomalaisen hiihtokansan metsittymiskulttuuri. Olemme kisaorganisaatiossa siihen täysin valmiita, yleisön pyynnöstä, tervetuloa!

 

- - - Teksti ja kuvat: Tarja Leponiemi    

Lue lisää