9.02.2019 17:36

Norjalaiset vahvoja sprintissä

Salpausselän kisoissa kisattiin tänään maastohiihdon vapaan hiihtotavan sprintit. Naisten sprinttifinaalin voitti norjalainen Maiken Caspersen Falla ja miesten myöskin norjalainen Johannes Hösflot Kläbo.

- Minulla oli todella vahva olo tänään. Minulle jokainen maailmancup-kisa on tärkeä, on aina hauskaa kisata maailman parhaita vastaan, Falla sanoi lehdistölle.

Naisten kisa oli erittäin tasaväkinen, ja mitalikolmikko tulikin maaliin alle neljän kymmenyksen sisään. Toisena maaliin tuli yhdysvaltalainen Sophie Caldwell.

- Pidän Lahden radasta ja tänään oli todella hyvä päivä minulle. Olen todella tyytyväinen kuntooni tänään, Caldwell kertoi lehdistötilaisuudessa.

Pronssia tänään voitti ruotsalainen Maja Dahlqvist.

Miesten kisan voitti maailmancupiakin johtava Kläbo.

- Tänään oli rankka kisa, mutta olen tyytyväinen että sain ylitettyä maaliviivan ensimmäisenä.

Italialainen Federico Pellegrino hiihti hopealle.

- Tänään oli erittäin hankala kisa. Olen treenannut kaksi viikkoa kovaa, ja jalat tuntuivat todella raskailta. Minulla oli tänään kuitenkin erittäin hyvät sukset, kertoi italialainen.

Norjalainen Finn Haagen Krogh hiihti tänään pronssille.

- Minulla oli hyvä olo koko päivän. Tiesin, että Johanneksesta tulisi rankka vastus, koska hän hiihti karsinnoissa niin hyvin. Olen kuitenkin tyytyväinen finaaliin, vaikka en saanut parasta lähtöä, Krogh kertoi.

Kuva: LAMK / Anastasia Sorokina

Lue lisää