Oheisohjelma

Salppurin kisatunnelma puree myös niihin katsojiin, jotka eivät joka viikonloppu seuraisikaan hiihto- ja hyppykisoja. Before and After ski- tunnelmasta huolehtii monipuolinen ohjelmatarjonta. Luvassa on livemusiikkia, kisateatteria, ravintolapalveluja ja dj vauhdittamassa  selän legendaarista kisatunnelmaa.

Porttien aukioloajat:

  • Perjantai 28.2. klo 11:00-21:15
  • Lauantai 29.2. klo 9:00-23:00
  • Sunnuntai 1.3. klo 8:30-19:15

Uutta! Kisateatteri

ÄITEE HIIHTÄÄ SALPAUSSELÄN KISOISSA

Ainopuiston teatterin viime kesänä suuren suosion saanut Äitee ja Kilpasiskot saa uusintaensiesityksensä Salpausselän kisoissa 28.2.-1.3.
Hiihtäjälegenda Siiri Rantasen elämästä ja hiihtourasta kertova näytelmä esitetään Urheilukeskuksen Karpalon kentällä kisatapahtumien lomassa.
Perjantaina 28.2. näytelmä esitetään kokonaisuudessaan. Tuolloin kisoihin on vapaa pääsy.
Viikonloppuna suosittu näytelmä etenee kronologisessa järjestyksessä lyhyempinä kohtauksina sopivasti kilpailuohjelman välissä. Esitys sisältyy kisalipun hintaan.

NÄYTÖSAJAT

Perjantai 28.2.

klo 16.00 ÄITEE JA KILPASISKOT – kisaesitys 2020

Lauantai 29.2.

klo 9.30 ÄITEE JA KILPASISKOT– Pikku-Siirin lankkusukset 1935

klo. 11.45 VIKI JA PUNAPAIDAT Punapaidat Karpalosuon kisoissa 1954

klo 15.00 ÄITEE JA KILPASISKOT – Cortinan olympialadulla 1952

klo 16.30 ÄITEE JA KILPASISKOT – Lahden MM-kisoissa 1958

Sunnuntai 1.3.

klo 9.30 ÄITEE JA KILPASISKOT – Pikku-Siirin lankkusukset 1935

klo 14.00 ÄITEE JA KILPASISKOT – Cortinan olympialadulla 1952

klo 15.45 ÄITEE JA KILPASISKOT – Lahden MM-kisoissa 1958 Lumisateen vuoksi näytös peruttu.

Lahti Halli

Kisaravintolamme sijaitsee Lahti Hallissa, jossa on hyvä lämmitellä ja nauttia ruoka-  ja juomatarjonnasta. Tarjolla päivittäin vaihtuva menu Lahti Hallin sisätiloissa. Kisamenu rakennetaan kotimaisista laadukkaista raaka-aineista ja vatsantäytettä löytyy isompaan ja pienempään nälkään. Lapsille on luvassa oma kisalista.
Lahti Hallissa on hyvää aikaa tehdä ostoksia ja hankkia vaikkapa kisapipo!

Fan Zone

lltamäen jälkeen After ski -meininkiä tarjoilee Fan Zone terassialueineen ja teltta ohjelmalavoineen.
Lauantai-illan live täydentää hienosti mäki- ja hiihtostadionin kuuluttajien, dj:n ja videotaulutuotannon liekittämää hyvää kisafiilistä – tervetuloa kisalauantaiksi Salpausselälle!

Fanit ja Tosifanit löytävät varmasti itsensä viikonlopun aikana Fan Zonen kupeesta, jossa jälleen sijaitsee maastohiihdon huoltoalue. Näet viimehetken tunnelmat ja sähköisen ilmapiirin ennen huippuhiihtäjien siirtymistä starttialueelle.

After Ski teltta – monoa vinoon discoklassikoiden tahtiin!

Kisalauantai on lahtelaisten toinen vappu ja tänä vuonna laitetaan monoa vinoon After Ski teltassa upean Phil Harmonic Bandin tahdittamana.
Phil Harmonic Band on viihdyttänyt klubi -ja tapahtumakansaa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin jo vuodesta 1998 ja onkin ehdotonta coverbändien huippua Suomessa.
Parhaat discoklassikot 70-luvulta nykypäivään kuulet juuri Philin keikalla – tämä bandi nostaa Salppurin After ski tunnelman taatusti kattoon!
Kisateltan muuvit voi ottaa haltuun ennakolta tämän videon tahtiin.

Kisalipulla Hiihtomuseoon

Hiihdon henkeä -perusnäyttelyssä tutustut sekä vuosituhansien takaisiin hiihtotapoihin että aikamme hiihtotrendeihin. Esillä on myös Lahden kisahistoriaa sekä mäkihyppyä, alppilajeja ja ampumahiihtoa. Vaikuttava ja vangitseva Salpausselkä elää -mediaseinä kertoo Salpausselän kisojen historiaa 1920-luvulta nykypäivään.

Pohjakerroksen Sisulla sankariksi -näyttely kertoo suomalaisen kilpahiihdon kultakaudesta 1950-luvulta 1970-luvulle. Näyttelyssä seurataan aikakauden hiihtäjäsankarien taivalta harjoitusladuilta arvokisoihin myös ääniopastuksen avulla. Lumilinnamaisessa näyttelytilassa sijaitsee niin ikään Hiihtomuseon Nordic Ski Hall of Fame -kunniagalleria.

Hiihtomuseo tarjoaa toimintaa koko perheelle. Voit kokeilla mäkihyppyä turvallisesti mäkihyppysimulaattorissa ja ampumahiihdon ammuntaa laseraseilla.
Hiihtomuseoon pääset vierailemaan kisalipulla maksutta.  Oletko päivän mäkimestari!
Tutustu Hiihtomuseoon

Mäkimonttu & hiihtostadion

Salppurin mäkimontussa on tarjolla sekoitus urheilujuhlaa, elämyksiä ja after-ski meininkiä. Asiaankuuluvasti myös mäkimontun kuuluttajat ja DJ:t pitävät tunnelmaa yllä.

  • Tuttuun tapaan mäkikisojen kuuluttajana toimii mahtava Tomi Tiilikainen, kuten monta kertaa aiemminkin.
  • Yhdistetyn kuuluttajana Tommi Hiukka, joka tuntee Lahen mäet ja mainingit.
  • Musiikki kattauksen tarjoilee DJ Ton-E a.k.a Toni Halinen ja DJ Rasmus Kotka. Luvassa timanttinen sekoitus poppia, rokkia ja festivaalimusaa, joka ei jätä ketään kylmäksi.
  • Lisäksi screeneillä nähdään kisoissa muutakin kuin tuloksia.

Näistä muodostuu mäkimontun legendaarinen kisatunnelma, joka jokaisen kisakävijän on koettava. Hiihtostadionin tunnelmaa et voi kokea kotisohvalla. Siitä huolen pitävät urheilijat ja kisakuuluttamo sekä DJ:t.

  •  Hiihdon fiilistelyt ja nostatukset tarjoaa Mikko Reitti – Salpausselältä tuttu tunnelman luoja ja hiihtolajien ekspertti, joka ei jätä ketään kylmäksi.
  • Myös hiihtostadionin ja kisa-alueen musiikit pyörittelee DJ Ton-E a.k.a Toni Halinen sekä DJ Rasmus Kotka.

Luvassa satavarmasti kisakansaa viihdyttäviä kappaletta ja tunnelmaa, jota et missään muualla koe.

Lauantai-illan ilotulitus

Salpausselän perinteisen iltamäen päättää tänäkin vuonna upea musiikkiin sovitettu ilotulitus, jonka loihtii Pyroman. Ehdottomasti näyttävin mäkimontusta koettuna.
Lauantai-illan ilotulitus alkaa noin kello 19.15 mäkikisan jälkeen. Ilotulituksen jälkeen kisalauantain meno jatkuu After Ski teltassa.

Tunnelmoida voit etukäteen vuoden 2018  kisojen Ilotulituksella