3.03.2018 16:19

Pellegrino vaikeuksien kautta voittoon! Hakola viides

Peräti neljä suomalaista nähtiin miesten sprinttien finaaleissa. Martti Jylhä ja Verneri Suhonen jäivät puolivälieriin. Anssi Pentsinen jäi omaan välieräänsä, mutta Ristomatti Hakola raivasi tiensä finaaliin aikavertailun kautta.

Finaalissa nähtiin myös Italian Federico Pellegrino. Pellegrino katkaisi sauvansa alkurytäkässä ja sai huoltajaltaan väärän käden sauvan tilalle, jolla hän joutui hiihtämään reippaat 200 metriä ennen kuin oikea sauva saatiin miehen käteen. Tästä huolimatta raivosta kilpailun jälkeen kiehunut italialainen taisteli tiensä toiseksi ja sitä kautta finaaliin.

Hakolan ja Pellegrinon lisäksi tiensä finaalin selvittivät Norjan Klæbo ja Skar, Ranskan Chanavat sekä Venäjän Retivykh.

Finaalissa nähtiin todella hidastempoinen hiihto. Yksikään hiihtäjä ei halunnut ottaa roolia ennen viimeistä nousua, jossa Skar yritti nostaa vauhtia.

Maalisuoralle tultiin neljän miehin voimin tasaisessa ryhmässä, mutta loppusuoralla Pellegrino oli ylivoimainen ottaen kultaa. Hopealle kiri Retivykh ja pronssille yllättävän vaisu Klæbo. Nousussa johtanut Skar jätettiin loppusuoralla neljänneksi ja Hakola viidenneksi

 

 

 

Teksti: Matias Koivuranta/Laajasalon opisto

Kuva: Venla Vainio/Laajasalon opisto

Lue lisää