grafiikka grafiikka

Perjantainen urheilukierros Salppurilla

Yhdistetyn voitto Saksaan

Salpausselän 100v. juhlakisatapahtumat käynnistyivät yhdistetyn parisprintillä. Sumuisessa säässä hypätyssä mäkiosuudessa Itävallan ykkös- ja kakkosjoukkue sekä Norja sijoittuivat kärkeen. Suomen joukkueen Eero Hirvonen ja Ilkka Herola starttasivat hiihto-osuudelle kahdeksantena joukkueena, noin minuutin kärjestä.

Yhdistetyn parisprintin hiihto-osuus oli juuri niin jännittävä kuin kauden viimeiseltä maailmancup-viikonlopulta voi odottaa. Viiden joukkueen – Itävalta 1 ja 2, Norja, Saksa ja Ranska – ryhmä hiihti yhdessä aivan viimeisiin vaihtoihin. Saksan Vinzenz Geiger voitti tiukassa loppukirissä Norjan Jarl Magnus Riiberin. Ranska sijoittui kolmanneksi, Suomi seitsemänneksi.

Suomen naisille upea nelossija sprintissä

Emma Ribom ja Jonna Sundling jatkoivat MM-kisoista tuttua kaavaa, kun he toivat Ruotsin ykkösjoukkueen ensimmäisenä maaliviivan yli, voittaen parisprintin yli neljän ja puolen sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Norjan ykkösjoukkueeseen.

Suomalaisnaisilta nähtiin upea suoritus, kun ankkuri Jasmin Kähärä toi maailmanmestareiden perässä viestiä maaliin. Suomen naisten ykkösjoukkue tippui palkintopallilta kuitenkin neljänneksi, kun Saksan ykkösjoukkueen Coletta Rydzek päihitti Jasmin Kähärän loppukirissä aivan viime metreillä. Suomen kakkosjoukkue kokoonpanolla Eevi-Inkeri Tossavainen ja Tiia Olkkonen sijoittui 14:nneksi, jääden voittajasta minuutin ja 12 sekuntia.

Miesten parisprintissä nähtiin myös tuttu voittaja, kun Norjan ykkösjoukkue kokoonpanolla Erik Valnes ja Johannes Hösflot Kläbo otti kultaa 0.68 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Italiaan. Kolmanneksi itsensä kiri Norjan kakkosjoukkue 2.67 sekunnin erolla maanmiehiinsä. Suomen ykkösjoukkue Joni Mäki ja Lauri Vuorinen ylitti maaliviivan yhdeksäntenä, jääden voittajasta reilut 21 sekuntia. Suomen kakkosjoukkue Verneri Poikonen ja Verneri Suhonen jäi niukasti finaalin ulkopuolelle, sijoittuen karsinnassa 16:nneksi.

Naisten mäkihypyn finaalin vei Yuki Ito

Kaikkien aikojen toista kertaa Lahdessa hypättiin naisten mäkihypyn maailmancupin osakilpailu. Tunnelma olikin upea, kun naiset hyppäsivät kauden viimeisiä hyppyjään. Kisan voitti Japanin Yuki Ito, yhteispistein 238.8. Jenny Rautionaho vastasi parhaasta suomalaissuorituksesta, hypäten yhteispisteille 221.2.

“Huikea fiilis, upean kauden oon saanut. Mahtavaa on lopettaa Lahteen kausi”, Rautionaho kommentoi.

Päivän nelonen, Itävallan Eva Pinkelnig vastasi kauden parhaasta kokonaissuorituksesta ja pääsi tuulettamaan päivän päätteeksi kristallipallon kera.

Harmaasta päivästä huolimatta Salpausselän kisoissa vieraili tänään 9850 kävijää, joista 7500 oli lipun maksaneita. Upea aloitus mahtavalle viikonlopulle.

Kuva: Janina Pitkänen / Salpausselän kisat