4.02.2019 17:57

Salpausselän kisat liikuttavat kisakansaa Urheilukeskuksen alueella

Tulevan viikonlopun Salpausselän kisat vaikuttavat joidenkin tilojen ja katujen käyttöön sekä liikenteeseen ja pysäköintiin Urheilukeskuksen lähialueella. Kisaliikenne on vilkkaimmillaan lauantaina 9.2. Meillä on noin tuhat vapaaehtoista, 700 joukkueen jäsentä sekä satoja median edustajia isojen yleisömassojen lisäksi. Pyrimme kisajärjestelyissä siihen, että kaikilla vieraillamme on hyvä olla. Kisajärjestelyitä on suunniteltu niin, että ne aiheuttaisivat mahdollisimman vähän muutoksia normaaliin lahtelaiseen elämään.

Urheilukeskuksen alue on varattu kisajärjestelyihin ja -rakentamiseen kisaviikon ajaksi.

Suurhalli ja Salpausselkähalli ovat normaalisti käytettävissä keskiviikkoon 6.2.2019 saakka. Hallit ovat kiinni 7.- 10.2.2019 välisen ajan.

Urheilukeskuksen lähialueiden laduilla on kisarakentamista koko viikon ajan, alkaen maanantaista 4.2. Kilpalatujen iltakäyttö on mahdollista vielä maanantaina 4.2. kello 16 jälkeen ja tiistaina 5.2. kello 19 jälkeen. Keskiviikosta 6.2. klo 6.00 alkaen koko kisa-alue stadionin ja kisalatujen osalta on suljettu kaikelta ulkopuoliselta liikenteeltä ja liikkujilta.

Kisavalmistelujen aikana laduilla liikkuu kyseisenä aikana moottorikelkkoja, mönkijöitä ja latukoneita. Laduille laitetaan verkkoaitoja ja infokylttejä opastamaan alueella liikkujia toimimaan oikein. Opasteiden noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta vältytään mahdollisilta vaaratilanteilta ja vahingoilta.
Kisa-alueen purkutyöt alkavat maanantaina 11.2. ja päättyvät keskiviikkona 13.2. illan aikana. Myös purkutöiden ajan on alueella liikkuvien noudatettava erityistä varovaisuutta sekä kisajärjestäjien opasteita ja ohjeita.

LATUVERKOSTO PALVELEE HIIHTÄJIÄ

Kisojen aikana hiihtomahdollisuudet kaupunginosien eri latureiteillä ovat erinomaiset.
Kuntoilijat pääsevät Tapanilan kuntoladuille hiihtämään parhaiten vanhan raviradan parkkialueelta. Latutietoa löytyy liikuntapalvelujen verkkosivuilta osoitteesta: https://www.lahti.fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/ulkoilureitit-ja-ladut/ladut

PYSÄKÖINTI JA SAAPUMINEN

Mahdollisuuksien mukaan toivomme kisavieraita saapumaan kisoihin julkisilla kulkuvälineillä.
Yleisöpysäköintialueiksi suosittelemme vanhaa linja-autoasemaa ja Toriparkkia, jotka ovat kävelyetäisyydellä Urheilukeskuksesta.

Lisätietoja yleisistä pysäköintialueista löytyy Lahden kaupungin nettisivuilta: https://www.lahti.fi/PalvelutSite/LiikenneSite/Documents/PYSÄKÖINTIOPAS%202019.pdf

Lauantaina 9.2. ja sunnuntaina 10.2. maksullinen yleisöpysäköinti järjestetään jäähallin, Isku Areenan pysäköintialueella (P1). 9.2. ja 10.2. Ståhlberginkatu muutetaan yksisuuntaiseksi kaduksi (ajosuunta Paasikivenkadulta Jalkarannantielle).

Jalankululle Veikko Kankkosen raitilla erotetaan väylä, jota pitkin pääsee Satamaradanpolulle kisa-alueen ulkopuolella.

KISAORGANISAATION KÄYTÖSSÄ OLEVAT PYSÄKÖINTIALUEET:

Suurhallin parkkipaikka: 4.-15.2.2019

Pikku-Vesijärven parkkipaikka: 7.-10.2.2019

Lue lisää poikkeusjärjestelyistä, liikkumisesta kisa-alueen läheisyydessä sekä pysäköinnistä

Lue lisää