5.11.2015 14:29

Sinustako MM-kisavieraiden majoittaja?

MM-kisoihin odotetaan satojatuhansia kävijöitä, joista osa tarvitsee kisavierailunsa ajaksi myös majoitusta hyvien kulkuyhteyksien päästä kisapaikasta. Lahti Regionin yksityismajoitushaku on jo käynnissä petipaikkojen löytämiseksi kisaturisteille.

Yksityismajoitus on tärkeässä roolissa, jotta kisavieraat saadaan pysymään Lahden seudulla ja jättämään alueelle mahdollisimman paljon matkailutuloa. Kun kisavieraat majoittuvat Lahden seudulle, he käyttävät paikallisia palveluita myös iltaisin kisaohjelman päätyttyä, eivätkä karkaa Helsingin huveihin. Lahti Regionin vuonna 2014 toteuttaman tapahtumien vaikuttavuustutkimuksen mukaan majoittuva kisavieras jättää matkailutuloa alueelle keskimäärin kolminkertaisen määrän päiväkävijään verrattuna. Lisäksi majoittuvat kisavieraat elävöittävät mm. Lahden toria, jossa mitalijuhlallisuudet järjestetään iltaisin kisaviikkojen ajan. 

Veteraanikisoista jäi hyvät kokemukset 

Lahti Regionilla on hyviä kokemuksia yksityismajoituksen hyödyntämisestä muun muassa veteraanien yleisurheilun MM‐kisoissa vuonna 2009. Vuokranantajilta saatiin erittäin hyvää palautetta majoitusjärjestelyistä. Suurin osa ilmoitti, että olisi valmis tarjoamaan majoitusta uudelleen seuraavien kisojen aikana. Veteraanikisojen aikana yksityismajoitusta tarjosi muun muassa Varsamäen perhe Lahden Karistosta. – Meille jäi oikein mukavat kokemukset koko majoitusprojektista, kertoo Anu Varsamäki. Kotonamme majoittui kaksi pariskuntaa Australiasta ja Saksasta. Pariskunnat jättivät jälkeensä mukavan kiitoskirjeen, jossa kerrottiin, kuinka lämpimät muistot Lahdesta jäivät. Harkitsemme taas tarjoavamme majoitusta myös vuoden 2017 kisoihin.  

Yksityismajoituksen myynti on alkanut 

– Majoitusvälitys on nyt käynnissä ja asiakkaiden yhteydenotot ovat lisääntyneet vähitellen. Odotamme myynnin kiihtyvän kevättalvella 2016 esikisojen myötä. Toivomme, että vuokranantajat innostuisivat mukaan jo tänä syksynä, jotta saisimme paljon myytävää tuohon esikisojen 2016 mukanaan tuomaan alkurysäykseen, kertoo myyntikoordinaattori Mirka Syvänen Lahti Regionista.  

Tavoitteena tuhat vuodepaikkaa 

Lahti Regionin tavoitteena on löytää yli tuhat vuodepaikkaa yksityiskodeista hyvien kulkuyhteyksien päästä. Tällä hetkellä koossa on n. 300 vuodepaikkaa. Lahti Region vastaa asuntojen markkinoimisesta asiakkaille, majoituksen laskuttamisesta ja tilityksistä asuntojen omistajille sekä toimii yhteyshenkilönä majoittujan ja asunnon omistajan välillä. Kunkin asunnon omistajan kanssa tehdään välityksestä sopimus, jossa käydään ehdot ja toimintaperiaatteet läpi. Sopimusten teko on nyt käynnissä, mutta asuntoja voi tarjota välitykseen aina MM‐kisoihin 2017 asti. Pienemmät asunnot hinnoitellaan henkilöhinnoin per vuorokausi ja isommat esim. omakotitalot könttähinnoin. Majoitus sisältää liinavaatteet ja pyyhkeet, mutta ei siivousta eikä ruokapalveluita. Lisäpalveluita voi toki asiakkaalle tarjota niin halutessa.  

Lisätietoa löytyy ja esitietolomakkeen voi täyttää osoitteessa  http://www.lahtiregion.fi/mm2017

 

Lue lisää