4.06.2019 19:27

Suomessa kaksi isoa pohjoismaisten lajien maailmancupviikonloppua kaudella 2019/20

Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) vahvistaa pohjoismaisten lajien kansainvälisten kilpailujen kalenterit viikonloppuna kevätkokouksessaan Kroatian Dubrovnikissa. Suomeen on tulossa kaksi isoa maailmancupviikonloppua. Kilpailukalenterien lisäksi ehdotukset tulevien arvokilpailujen toimihenkilöistä ovat olleet kokouksen asialistalla. FIS on valinnut lahtelaisen Mika Jukkaran Pekingin olympialaisten mäkihypyn tekniseksi asiantuntijaksi (TD).

Suomessa järjestettävien kansainvälisten hiihtolajien kilpailujen kivijalkana ovat jo pitkään olleet Ruka Nordic - Rukan maailmancup marraskuussa ja Salpausselän kisat - Lahden maailmancup helmi-maaliskuussa. Perinteet saavat jatkumoa ensi talvena, kun FIS vahvistaa kilpailukalenterit.

”Lajimme ovat erittäin vetovoimaisia ja Suomessa järjestetyt huippu-urheilutapahtumat kuuluvat vahvasti strategisiin tavoitteisiimme. Niiden avulla varmistamme, että voimme tuottaa Suomen kansalle luvattuja unohtumattomia elämyksiä. Lisäksi on nuorten urheilijoidemme kannalta varmasti innostavaa päästä osallistumaan maailmancuptasoisiin kisoihin kotimaassa tutuilla kilpailupaikoilla”, sanoo Hiihtoliiton vt. toiminnanjohtaja Marleena Valtasola.

Ruka Nordic, joka avaa jälleen sekä maastohiihdon että yhdistetyn maailmancupin kilpaillaan ensi talvena kolmipäiväisenä, jolloin ohjelmassa on kolme maastohiihdon, kolme yhdistetyn ja kaksi mäkihypyn maailmancupkisaa. Salpausselän kisoissa ohjelmassa on kaksi kilpailua kaikissa kolmessa lajissa. Maastohiihdon osalta Lahdessa kilpaillaan 10 ja 15 kilometrin perinteisen väliaikalähdöt sekä pitkän tauon jälkeen myös viestit.
 

Lue koko tiedote

Lähde: Suomen Hiihtoliitto (31.5.2019)
Kuva: Lahti Events / Janina Pitkänen

Lue lisää