9.02.2019 19:39

Suomi kiri yhdistetyn parisprintin voittoon dramaattisessa kilpailussa

Salpausselän kisojen lauantaipäivässä kilpailtiin yhdistetyn parisprintissä, joka huipentui Suomen ykkösjoukkueen Eero Hirvosen ja Ilkka Herolan voittoon jännittävän hiihto-osuudn jälkeen.

Mäkiosuuden HS130 vahvimmat olivat Itävalta I, Japani I ja Japani II. Itävallan Wilhelm Deniflin etu hiihto-osuudelle lähdettäessä oli 19 sekuntia. Japanin kakkosjoukkueen Hideaki Nagai puolestaan pääsi ladulle 8 sekuntia Japanin ykkösjoukkueen Yoshito Wataben jälkeen. Hirvonen ja Herola sijoittuivat mäkiosuudella kuudenneksi ja pääsivät ladulle minuutin ja 24 sekuntia Itävallan joukkueen jälkeen.

Japanin joukkueet saivat Itävallan kiinni noin kolmen kilometrin kohdalla hiihto-osuudella. Kolmen joukkueen ryhmä hiihti yhdessä aina 12 kilometriin saakka, kunnes ryhmä suurentui kuuden joukkueen kokoiseksi. Tuossa ryhmässä oli mukana myös Suomen joukkue.

Viimeisellä kierroksella nähtiin jännittävä ja dramaattinen loppuratkaisu. Suomen Eero Hirvonen hiihti stadionilla loppumetreillä täpärästi muiden ohi ja johdatti Suomen ykkösjoukkueen voittajaksi. Norjan ykkösjoukkue oli kilpailun toinen ja Itävallan ykkösjoukkue kolmas. Norjan kakkosjoukkueen ja Japanin ykkösjoukkueen hiihtäjät kaatuivat loppumetreillä kontaktin seurauksena, mikä toi dramatiikkaa kisan ratkaisuun.

Suomen ero Norjaan oli 0,2 sekuntia. Itävalta jäi Norjasta 3,5 sekuntia.

Kolmanneksi tulleen Itävallan Mario Seidl ei ollut aivan varma kunnostaan, sillä hän oli ollut kaksi viikkoa kipeänä.

- Kisa meni hyvin, ja se oli hyvin jännittävä loppuun saakka. Olin viidentenä, mutta kolarin seurauksena nousin yllättäen kolmanneksi, Seidl kertoi.

Hopeajoukkue Norjan Espen Bjoernstad kertoi, että joukkue oli hyvin tyytyväinen lopputulokseen.

- Huomenna toivon hyppääväni hieman paremmin ja hiihtäväni lujaa, Bjoernstad kertoi odotuksistaan sunnuntain henkilökohtaiseen kilpailuun.

Suomen joukkue oli hyvin iloinen voitostaan.

- Vaikea lähteä valittamaan tuloksen perusteella. Hyppäämisessä ei olla vielä timanttisella tasolla, vaan se on kohtuullista perustekemistä. Täytyy olla tyytyväinen siihen, että hyppääminen on edistynyt paljon alkutalvesta, Herola sanoi.

Herolan mukaan joukkue ei ollut yhtään varma voitostaan.

- Se oli vain täyttä kaasua koko ajan ja toivomista, että saamme edellä olevat joukkueet kiinni, Hirvonen lisäsi.

Tulokset

1. Suomi I (Ilkka Herola & Eero Hirvonen)

2. Norja I (Espen Bjoernstad & Joergen Graabak) + 0.2 s

3. Itävalta I (Wilhelm Denifl & Mario Seidl) + 3.5 s

Kuva: Julia Siven / LAMK

Lue lisää