grafiikka grafiikka

Salppurin äänet

Kisojen eri osa-alueet tarvitsevat omat ammattilaisensa. Tutustu 100-vuotisjuhlakisojen selostajiin, juontajiin ja DJ:hin!

URHEILUSELOSTUS

Urheilupuolen selostuksesta vastaavat tutut ammattilaiset. Yhdistetyn aikana ääneen pääsee Tommi Hiukka, maailmancupin speaker jo vuodesta 2007. Mäkihypyn selostaja Tomi Tiilikainen on toiminut vuosien varrella urheiluselostajana Ruudun ja Nelonen Pron lisäksi myös mm. MTV3:lla, Viaplaylla, Urheilukanavalla ja URHOtv:llä. Ja hiihdon selostaja Antero Mertaranta tuskin esittelyjä kaipaa! Mertaranta on aloittanut Salppurin kisoissa selostamisen 90-luvulla, edellisen kerran mies nähtiin mikin varressa muutaman vuoden tauon jälkeen vuoden 2022 kisoissa!

uRHEILUHAASTATTELIJAT

Yleisöhaastatteluista vastaavat urheilutoimittajat Inka Henelius ja Antti-Jussi Sipilä. Henelius on toiminut YLEllä uutistenlukijana ja urheilutoimittajana jo vuodesta 2003. Myös Sipilä on tuttu naama muun muassa YLEn Urheiluruudusta.

hOSTIT

Iltamäen hosteina sekä palkintoseremonioissa yleisöstä huolehtivat Sara Sulander ja Heikki Slåen. Sulander on näyttelijä ja laulaja, joka on toiminut juontajana myös esimerkiksi jääkiekon MM-kisoissa 2022. Slåen on ohjaaja, näyttelijä ja kuvaaja, jonka saatat tunnistaa mm. Syke-sarjasta.

dj:T

DJ:t Amanda Harkimo ja Nicole Thelen huolehtivat siitä, että meno ei stadioneilla hyydy! Harkimo on tiskijukkien ammattilainen, joka on pyörittänyt levyjä mm. Jokereiden peleissä, jääkiekon MM-kisoissa sekä Weekend Festivaaleilla. Harkimo on tuttu myös useista tosi-tv-ohjelmista.

© 2022 Salppuri Oy