grafiikka grafiikka

Tapahtumat

Salpausselän juhlavuotena tapahtumat alkavat jo ennen kisoja! Lue lisää alta esimerkiksi 100 tunnin hiihdosta.

Itse kisoissa tapahtuma-alue tarjoilee jokaiselle jotakin. Fan Zone -alueella viihtyy helposti iltaan saakka ja Red Bullin metsäkatsomo siirtyy tänä vuonna legendaariselle intiaanikukkulalle. Livemusiikki, Maatila-Liha Merosen viralliset kisamakkarat ja muut erilaiset ruoka- ja juomapalvelut, kisatuotteet ja muut myyntipisteet, vauhdikkaat lentonäytökset ja muut esitykset sekä mm. puusuksimiehet odottavat kisavieraita viettämään unohtumatonta viikonloppua! Kisalipulla pääsee myös maksutta Hiihtomuseoon; toimintaosasto ja alakerta ovat kisavieraiden käytössä kaikkina päivinä. Ja kyllä – perinteinen ilotulitus ihastuttaa jälleen lauantaina iltamäen jälkeen!

Ohjelma tarkentuu ja päivittyy lähempänä kisoja, joten seuraa mukana!

100 tunnin hiihto

Satavuotias tapahtuma ansaitsee arvoisensa juhlat. Siksi Salppurin 100-vuotista taivalta juhlistetaan myös 100 tunnin hiihdolla helmi-maaliskuun vaihteessa!

Hiihto tapahtuu 28.2.–4.3.2023 päättyen kansallisena hiihtopäivänä Lahdessa hiihdettävään Hopeasompa-tapahtumaan.

100 tunnin hiihto:

  • Maailman pisin yhtäjaksoinen hiihtotapahtuma
  • Hiihdetään yhtäjaksoisena Lahdessa, MUTTA mahdollista osallistua mistä päin maailmaa tahansa
  • Avoin kaikille hiihtäjille
  • Huipentuu Hopeasompaan ja kansalliseen hiihtopäivään

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta, mutta osallistujat voivat maksaa vapaaehtoisen osallistumismaksun. Osallistumismaksut menevät lyhentämättömänä Lahden Hiihtoseuran junioritoiminnan tukemiseen.

Tapahtuman aikana hiihdetyt kilometrit ilmoitetaan muokkaamalla sähköpostiin saapunutta vahvistusviestiä. Hiihtokilometrit ilmoittaneiden kesken arvotaan yhteistyökumppaneiden lahjoittamia palkintoja.

Lue lisää tapahtuman sivuilta: 100tunninhiihto.fi

Yhteistyössä Urheilun koti / The Home of Sports

Mies pipo päässä, taustalla Lahden hyppyrimäet valaistuna pimeässä, 100 tunnin hiihdon logo

Lasten Salppuri

Lapsille ja lapsenmielisille juhlakisat ovat monipuolisemmat kuin koskaan! Tutustu perheen pienimpien kanssa tapahtuma-alueeseen aarrejahdin avulla ja kiertäkää koko paikka QR-koodeja seuraten. Karpalon alueella Lasten Lumipäivillä liikutaan sukset jalassa temppuillen, pelaillen, leikkien – maastohiihtoon, mäkihyppyyn ja ampumahiihtoon tutustuen. Lasten Lumipäivät -kiertueen järjestää Suomen Hiihtoliitto yhdessä suomalaisten lumilajiseurojen, kuntien ja oppilaitosten kanssa. Karpalossa on myös totutusti mahdollisuus makkaranpaistoon – tuo omasi tai osta virallinen kisamakkara alueelta poikkeuksellisesti kylmänä mukaan!

Lahti Energia Areena toimii kisojen ajan lapsiperheiden omana, lämpimänä sisätilana, josta löytyy tekemistä jokaiseen makuun. Erilaiset pallopelit viihdyttävät pelialueella, pomppulinna on loistava paikka ylimääräiselle energialle ja kisamaskotti Hopsu on paikalla yhteiskuvia, haleja ja ylävitosia varten. Hauskanpidon ohella tiloissa voi nauttia myös omia eväitä. Lisäksi Areenalta löytyvät saniteettitilat sekä hoitohuone vaipanvaihtoon ja imetykseen.

Lapsiperheiden ohjelma ja aikataulut päivittyvät vielä lähempänä kisoja.

pieni lapsi Suomen lipin kanssa yleisössä, taustalla hyppyrimäet
latugrafiikka

Kilpailuohjelma

Liput liehuvat ja kannustushuudot raikuvat, kun maailman kärki saapuu Salpausselälle.

Onko paras paikka ladun varressa vai katsomossa?

© 2022 Salppuri Oy