salppuri-ala

UKK

Usein kysytyt kysymykset ja eniten etsityt vastaukset vuodelta 2022.

Alta löydät vastaukset vuoden 2022 yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin. Voit navigoida suoraan oikeaan aihepiiriin turkoosilla pohjalla olevan listauksen avulla, tai selata koko listan läpi kysymys kerrallaan. Tulevan vuoden aikataulut ym. päivitetään myöhemmin.

ALUE / YLEISTÄ

Milloin kisa-alueen portit aukeavat?

Portit ovat auki pe 10.30–20, la 10.30–23 sekä su 9.30–19.15.

Tehdäänkö alueella turvatarkastuksia?

Kisa-alueelle kuljetaan turvallisuustarkastuksen kautta. Järjestyksenvalvojien tekemien turvallisuustarkastusten tarkoituksena on estää kiellettyjen esineiden ja aineiden alueelle tulo, ja tätä kautta parantaa kaikkien turvallisuutta ja viihtyvyyttä.

Voinko käydä kisapäivän aikana alueen ulkopuolella?

Tottakai! Muista kulkea virallisen lippukontrollipisteen kautta, jossa lippusi skannataan. Tämän jälkeen pystyt palaamaan takaisin samalla lipulla, saman päivän aikana. Pidä siis pääsylippusi tallessa!

Pääseekö alle 18-vuotiaat AfterSki-alueelle?

Pääsevät päiväsaikaan. Lauantaina iltämäen jälkeen Fan Zonen anniskelualue on K-18.

Onko kisa-alueella infopistettä?

Kisa-alueella on yksi kiinteä infopiste. Infopiste sijaitsee Fan Zonella pääkatsomorakennuksen edessä.

Onko kisa-alueella narikkaa?

Kisa-alueella ei ole narikkapalvelua.

Miten toimitaan löytötavaroiden kanssa?

Kisoissa on käytössä digitaalinen löytötavarapalvelu eOmistaja. Aikaa infopisteelle kulkemiseen ja löytötavaroiden etsimiseen ei enää kulu, kun löydetyt tavarat kirjataan reaaliaikaisesti verkkoon. Kun kadonnut tavarasi on löydetty ja merkitty palveluun, voit noutaa sen infopisteeltä. Tapahtuman jälkeen arvotavarat toimitetaan Lahden pääpoliisiasemalle.

  • Hämeen poliisilaitos
    Löytötavarat
    0295 414 131
    ma–pe 9.00–11.00

Saako kisa-alueella tupakoida?

Kisa-alueella tupakointi on sallittu vain tupakointialueilla. Nämä on merkitty alueella erikseen. Huomioithan tupakoidessasi muun yleisön.

Mitkä maksutavat ovat mahdollisia? Käykö lounassetelit kisa-alueen ravintoloissa?

Yleisimmät pankkikortit ja käteinen. Kannustamme maksamaan kortilla, käteisen sijasta. Halutessaan käteistä kannattaa varata mukaan ennen alueelle tuloa, sillä lähin pankkiautomaatti sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 10. Ravintoloissa maksuvälineenä käyvät lounassetelit, käteinen ja yleisimmät maksukortit.

Onko alueella ensiapupisteitä?

Yleisölle löytyy ensiapupiste, joka sijaitsee päärakennuksen toisessa rapussa. Lisäksi yleisöalueilla kiertää EA-partioita.

Onko alueella vessoja?

Alueella on runsaasti WC-tiloja yleisön käyttöön. WC:t sijaitsevat ympäri aluetta.

Saako alueelta ostettua ruokaa ja juomista? Pääseekö johonkin lämmittelemään?

Kisa-alueella on useita erilaisia ruoka- ja juomamyyntipisteitä. Pääosa näistä sijoittuu Fan Zonelle, joka sijaitsee ulkotiloissa. Yksi juomanmyyntipiste on myös stadionin päässä ns. hevosenkengässä. Katso alueen kartta Yleisölle-sivulta.

Sisätiloja alueella on niukasti, joten huomioithan tämän pukeutumisessa. Nuorempia kisavierailta varten Lahti Energia -areenan, eli Suurhallin ylätasanne on avoinna ja sinne pääsee lämmittelemään. Lisäksi päivän aikana on mahdollista vierailla Hiihtomuseossa kisalipulla perjantaista sunnuntaihin.

Milloin on ilotulitukset?

Ilotulitukset järjestetään kisalauantaina heti mäkihyppykilpailujen jälkeen.

Saako kisoja kuvata?

Valokuvaaminen henkilökohtaiseen käyttöön on sallittua. Muistathan kuitenkin kunnioittaa muiden kävijöiden yksityisyyttä.

KATSOMOT

Missä katsomossa paikkani on mäkikisassa ja hiihtokisassa?

Sekä hiihtostadionilla että mäkistadionilla on kahta eri lippukategoriaa.

A-lippu oikeuttaa istumakatsomoon sekä hiihto- että mäkistadionilla, sekä kulkuoikeuden kaikille yleisöalueille.

Aluelipulla puolestaan pääset kaikille muille yleisöalueille, paitsi A-katsomoihin. Aluelipulla pääsee seuraamaan kisoja hiihtostadionin kaarteeseen sekä A-katsomoa vastapäätä olevaan katsomoon. Lisäksi ladun varrelta löytyy kannustuspaikkoja sekä metsäkatsomoalue. Mäkikisoja pääset seuraamaan aluelipulla mäkimontun rinteiltä ja tasanteelta. Katsomokartta löytyy sivuiltamme.

Onko katsomoissa istuma- vai seisomapaikat?

A-katsomossa on numeroimattomat istumapaikat, sekä hiihtostadionilla että mäkistadionilla. Aluelippu ei oikeuta pääsyyn A-katsomoon.

Onko katsomoissa katokset?

Hiihtostadionin pääkatsomossa on katos. Muissa katsomoissa ei ole katoksia.

Voiko katsomolipulla seurata hiihtoa ladun varressa?

Kyllä voi. Hiihtokisoissa paikkansa voi valita vapaasti joko lipun osoittamasta katsomosta tai ladun varrelta. Käy ihmeessä tutustumassa metsäkatsomoon!

Onko metsäkatsoimoissa screenit?

Karpalon alueelle tulee screen, joka palvelee Karpalon aluetta molemmin puolin latuja. Metsäkatsoon kuuluu selostus, mutta siellä ei ole erillistä screeniä.

LIPUT

Mikä ero on aluelipulla ja A-katsomolipulla?

Sekä hiihtostadionilla että mäkistadionilla on kahta eri lippukategoriaa.

A-lippu oikeuttaa istumakatsomoon sekä hiihto- että mäkistadionilla, sekä kulkuoikeuden kaikille yleisöalueille.

Aluelipulla puolestaan pääset kaikille muille yleisöalueille, paitsi A-katsomoihin. Aluelipulla pääsee seuraamaan kisoja hiihtostadionin kaarteeseen sekä A-katsomoa vastapäätä olevaan katsomoon. Lisäksi ladun varrelta löytyy kannustuspaikkoja sekä metsäkatsomoalue. Mäkikisoja pääset seuraamaan aluelipulla mäkimontun rinteiltä ja tasanteelta.

Katsomokartan löydät suurempana myös Liput-välilehdeltä ja Lippupisteen sivuilta.

Mistä lippuja voi ostaa?

Lippuja voi ostaa esimerkiksi sivujemme kautta. Niitä saa myös Lippu.fi myyntipisteistä, kuten Lahden Triosta 1. kerroksesta sekä Lippu.fin puhelinpalvelusta, 0600 900 900 (2 €/alk.min + mpm/pvm).

Onko lippuja mahdollista ostaa muuten kuin verkossa?

Verkkokaupan lisäksi lippuja voi ostaa Lippu.fin puhelinpalvelusta, 0600 900 900 (2 €/alk.min + mpm/pvm). Puhelinpalvelu palvelee ma–la klo 9–21 ja su klo 10–18.

Lisäksi lippuja saa Lippu.fi:n täyden palvelun myyntipisteistä kautta maan (Lahdessa Trio), Sibeliustalon lipunmyynnistä (Ankkurikatu 7) sekä kaikilta R-kioskeilta.

Milloin voin ostaa yksittäisten päivien lippuja ja millä hinnalla?

Yksittäisten päivien liput ovat myynnissä. Tarkemmat lippujen tiedot voit tarkistaa Liput-välilehdeltä.

Saanko ostettua lipun portilta?

Portilla myydään lippuja. Huomioithan silti, että portilta ostettuun lippuun lisätään viiden euron lisämaksu. Suosittelemme hankkimaan liput hyvissä ajoin ennakkoon verkosta, Lippu.fi myyntipisteistä tai Lippu.fi puhelinpalvelusta.

Minkä ikäiset lapset pääsevät ilmaiseksi alueelle?

Alle 7-vuotiaat pääsevät kisoihin ilmaiseksi aikuisen seurassa. Portilla saatetaan kysyä henkilöpapereita, joten ota mukaan esimerkiksi lapsen Kela-kortti.

Paljonko lastenliput maksavat?

Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät kisoihin ilmaiseksi.

Lapset/nuoret (7–16v)
– koko viikonloppu: Aluelippu 16,50 € | A-katsomo 22,50 €
– yhden päivän lippu lauantai tai sunnuntai: Aluelippu 11,50 € | A-katsomo 16,40 €

Valikoimissa on myös perhelippu (2 aik.+2 lasta). Jos perheessä on enemmän kuin kaksi lasta, on perhelippuun mahdollista ostaa lisälippuja 10 €/lapsi Lippu.fin täyden palvelun myyntipisteiltä tai Lippu.fi puhelinpalvelusta.

Lippukaupoille pääset tästä.

Virallinen yhteistyökumppanimme LähiTapiola Vellamo tarjoaa Päijät-Hämeen, eli Asikkalan, Hartolan, Heinolan, Hollolan, Iitin, Kärkölän, Lahden, Orimattilan, Padasjoen ja Sysmän ala- ja yläkoululaisille koululaisliput maksutta. Helmikuussa kouluilla jaettavat alueliput oikeuttavat sisäänpääsyyn kaikkina kisapäivinä.

Täytyykö maastossa olla maksettu lippu?

Kaikkiin katsomoihin ja ladun varteen tulee olla pääsylippu. Metsäalueille pääset sekä aluelipulla että A-lipulla.

Mitä erikoishintaisia lippuja on?

Erikoishintaisia lippuja on tarjolla lasten/nuorten lisäksi opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille. Vaihtoehtona on myös perhelippu (2 aik.+2 lasta). Jos perheessä on enemmän kuin kaksi lasta, on perhelippuun mahdollista ostaa lisälippuja 10 €/lapsi Lippu.fin täyden palvelun myyntipisteiltä tai Lippu.fi-puhelinpalvelusta.

Sotaveteraanit pääsevät kisoihin maksutta.

Tarkemmat tiedot ja hinnat kaikista erikoishintaisista lipuista näet Liput-välilehdeltä.

Pääseekö pressikortilla ilmaiseksi kisoihin?

Ei pääse. Median edustajilla on ollut mahdollisuus akkreditoitua kisoihin.

Minulla pitää olla saattaja mukana, pitääkö hänen maksaa lipusta täysi hinta?

Pyörätuolilla liikkuvan henkilön saattaja pääsee ilmaiseksi. Saattaja / avustaja ei tarvitse omaa lippua, vaan kulkee saatettavan henkilön mukana. Muissa tapauksissa saattajalle tulee ostaa Lippu.fi myyntipisteestä tai puhelinpalvelusta lippu, jonka hinta on kuitenkin vain palvelumaksun verran 1,50 €.

Miten ostan liput ryhmälleni?

Mikäli haluat ostaa peruslippuja ryhmälle, ole yhteydessä ryhmämyyntiin: ryhmat@lippu.fi (yritys- ja ryhmämyynti, yli 11 henkilölle).

Lisätiedot Lippu.fi verkkosivuilta.

VIP-lipuista löydät tarkemmat tiedot omalta välilehdeltään.

Voiko maksaa liikunta- ja kulttuuriseteleillä?

Lippu.fin myyntipisteissä voit maksaa lippusi Elämyslahjakorteilla, Lippu.fin lahjakorteilla tai Arvoseteleillä, jos myyntipiste hyväksyy nämä maksuvälineiksi (tarkista tämä myyntipistekohtaisesti ennakkoon).

R-kioskit ottavat vastaan seuraavat sähköiset arvomaksutavat: Ticket Duo, Ticket Mind&Body ja Edenred, EazyBreak, SmartumPay ja ePassi. R-kioski ei vastaanota paperisia kulttuuriseteleitä.

Verkkokaupassa arvoseteleillä tai -korteilla maksaminen ei ole mahdollista.

Miten voin ostaa VIP-lippuja?

VIP-lippujen myynti:
+358 44 978 3528 / sales@lahtiskigames.com

Lisätietoja sivulta VIP-paketit.

Milloin VIP-liput toimitetaan?

VIP-lippujen toimitus tapahtuu alkuvuoden aikana.

Jos kilpailutapahtuma perutaan, hyvitetäänkö liput?

Ohjelma- ja aikataulumuutokset ovat mahdollisia, ja asiakas on hyväksynyt kaupan ehdot lipunoston yhteydessä. Liput eivät ole kilpailukohtaisia, vaan sisältävät aina koko päiväohjelman. Tästä syystä lippuja ei hyvitetä yksittäisen kilpailun peruuntuessa.

En pääsekään kisoihin. Voinko saada rahani takaisin?

Maksettuja lippuja ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin. Voit kuitenkin myydä lippusi eteenpäin.

Ostin vahingossa liput väärälle päivälle. Voinko vaihtaa lippuni?

Lippuja ei voi vaihtaa. Liput eivät ole henkilökohtaisia, joten voit myydä lippusi eteenpäin.

En pääsekään kisoihin, voinko myydä lippuni eteenpäin?

Voit, liput eivät ole henkilökohtaisia.

Olen ostanut liput omalla nimelläni, mutta annan liput lahjaksi. Päseekö lahjansaaja lipulla sisään?

Lipuissa olevia nimiä ei tulla tarkistamaan, mikäli kyseessä on normaalihintainen lippu. Jos kysessä on esim. opiskelija- tai eläkeläislippu, lipulla sisääntulevalla henkilöllä tulee olla alennukseen oikeuttava kortti/todistus mukana.

Mitä jos hävitän lippuni, tai se varastetaan?

Mikäli olet kadottanut lippusi, ota yhteyttä Lippu.fi-sivujen chat-palveluun tai Lippu.fin asiakaspalveluun puh. 010 633 1030. Palvelu on avoinna arkisin klo 10–16. Ota valmiiksi esille tilausnumerosi ja yhteystiedot (lipunostaja).

Puhelun hinta on kiinteän puhelinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 8,83 snt/min, matkapuhelinverkon liittymästä soittaessa 8,35 snt/puhelu + 22,32 snt/min. Jonotuksesta peritään normaali puhelumaksu oman puhelinliittymäsopimuksesi mukaisesti.

Posti on kadottanut lippuni. Miten saan liput uudelleen?

Ota yhteys Lippu.fin asiakaspalveluun puh. 010 633 1030. Palvelu on avoinna arkisin klo 10–16. Ota valmiiksi esille tilausnumerosi ja yhteystiedot (lipunostaja).

Puhelun hinta on kiinteän puhelinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 8,83 snt/min, matkapuhelinverkon liittymästä soittaessa 8,35 snt/puhelu + 22,32 snt/min. Jonotuksesta peritään normaali puhelumaksu oman puhelinliittymäsopimuksesi mukaisesti.

Kisalippuani ei voi skannata / kisalippuni on repeytynyt / kisalippuni ei toimi – mitä teen?

Pääportilla on lipunmyynnin asiakaspalvelupiste, jossa hoidetaan lippujen toimimattomuuteen liittyvät ongelmatilanteet. Asiakaspalvelupiste sijaitsee portilla olevassa lipunmyyntikopissa.

SAAPUMINEN JA LIIKENNE

Pääsenkö ajamaan normaalisti kisa-alueen ympärillä?

Kisaviikonlopun aikana liikennettä rajoitetaan Svinhufvudinkadulla, Teivaankadulla ja Suurmäenkadulla. Tontille ajo ja taksiliikenne toimii normaalisti. Salpausselänkatu on suljettu ajoneuvoliikenteeltä.

Kuinka matkustan kisoihin linja-autolla?

Kaukoliikenteen bussit saapuvat Lahden Matkakeskukseen, josta kävelet kisa-alueelle n. 20 minuutissa. Myös paikallisliikenteen linjoilla 4, 5 ja 6 pääsee matkakeskukselta Urheilukeskuksen läheisyyteen.

Lammin ja Riihimäen suunnasta saavuttaessa kisa-aluetta lähimmät pysäkit sijaitsevat Sopenkorven ja Mytäjäisten kohdalla Hämeenlinnantiellä. Näiltä pysäkeiltä alueelle pääsee Veikko Kankkosen raittia pitkin kävellen ja sieltä pääportille.

Lähimmät paikallisliikenteen pysäkit ovat Paasikivenkadulla ja Hämeenlinnantiellä. Paikallisliikenteen linjoilla 4, 5, 6 ja 8 pääset Hämeenlinnantien pysäkeille. Hämeenlinnantien pysäkeiltä (Sopenkorpi, Mytäjäinen) kävelet Veikko Kankkosen raittia pääportin lipunmyyntipisteelle. Paasikivenkadulla pysähtyy linja 19, Hollolankadulla mm. linja 3. Linjat 20 ja 28 pysähtyvät Pikku-Vesijärven pysäkillä (Svinhufvudinkatu), josta pääset kävelytietä (Satamaradanpolku) pitkin suoraan porteille.

Tarkat aikataulut löydät helpoiten LSL:n reittioppaasta. LSL:n vuoroilla ennakkoon hankittu kisalippu toimii myös bussilippuna, eli matkustat lipun voimassaolopäivinä maksutta. Muuten lipun saat ostettua edullisimmin ladattavan sovelluksen kautta.

Kuinka matkustan kisoihin junalla?

Jos olet tulossa Helsingistä Lahteen lauantaina, voit matkustaa nostalgisella höyryjunalla suoraan kisa-alueen portille ja takaisin. Lue lisää Facebookista tai Elämys Sportin sivuilta.

Helsingistä matka Lahteen VR:n kyydissä kestää noin tunnin.

Lahteen on toki helppo tulla junalla monesta muustakin suunnasta. Riihimäeltä Lahteen kulkee lähijunavuoroja, jotka tarjoavat hyvät vaihtoyhteydet Pohjois- ja Länsi-Suomesta tuleville kisaturisteille. Idän suuntaan junia kulkee Kouvolaan, josta yhteydet edelleen mm. Kuopioon ja Joensuuhun.

Lahden rautatieasemalta on Urheilukeskukselle noin 2 km, kävellen noin 20 minuuttia. Paikallisliikenteen linjoilla 4, 5 ja 6 pääsee matkakeskukselta Urheilukeskuksen läheisyyteen. LSL:n vuoroilla ennakkoon hankittu kisalippu toimii myös bussilippuna, eli matkustat lipun voimassaolopäivinä maksutta. Tarkat aikataulut saat helpoiten LSL:n reittioppaasta.

Kuinka pääsen kisoihin omalla autolla?

Omalla autolla pääset helpoiten pysäköimään Lahden keskustan Toriparkkiin. Toriparkissa on maan alla kahdessa tasossa yhteensä 600 pysäköintipaikkaa, joihin ajetaan Rauhankadun kautta. Toriparkin lämpötila pysyy aina +5 asteen yläpuolella. Ylä- ja alatasolta löytyy myös mahdollisuus ladata sähköautoja (4 kpl DC- ja 8 kpl AC-latureita). Laturit toimivat e-Parking sovelluksella.

Lahden pysäköintitalot: Toriparkki avoinna 24/7, sisäänajo Rauhankatu 13, Hansaan sisäänajo Kirkkokadulta tai Kauppakadulta, Siltapuistoon sisäänajo Hämeenkatu 26 tai Aleksanterinkatu 23, Matkakeskus: P1 pysäköintitalo avoinna 24/7, sisäänajo Askonkadulta, Kauppakeskus Trio, Sokoksen tavaratalo. Lisäksi Kisapuiston pysäköintialue ja katujen varret keskustan alueella ovat käytettävissä.

Lisätietoja voit lukea keskustan pysäköintioppaasta.

Mistä löydän INVA-paikat?

Invatunnuksin varustetut autot voivat pysäköidä Isku Areenan hiekkakentällä, sisäänkäynti Svinhufvudinkadulta. Pysäköinti edellyttää kisalippua sekä virallista invapysäköintilupaa, kisojen omaa pysäköintilupaa ei tarvita.

Esteettömyydestä yleisesti löydät tietoa Yleisölle-välilehdeltä.

Kuinka pääsen kisoihin omalla pyörällä?

Kisa-alueen vieressä, koulutuskeskus Salpauksen pihassa on pyöräparkki, jossa on runsaasti paikkoja pyörille. Osoite on Ståhlberginkatu 4.

SALLITUT JA KIELLETYT ESINEET

Saako alueelle tuoda lastenrattaat tai -vaunut?

Kyllä. Istumakatsomoihin ei voi tuoda rattaita/vaunuja, jotta varapoistumistiet jäävät vapaiksi. Muissa katsomoissa kulku on sallittua, mutta huomioithan, että se voi olla myös haasteellista.

Saanko tuoda ruokaa tai alkoholitonta juomaa kisa-alueelle?

Kyllä, voit tuoda mukanasi omia eväitä.

Perhealueella Karpalossa voit paistaa nuotiolla makkaraa. Voit tuoda makkarat mukanasi tai ostaa grillattavat kylmänä alueen makkarakojusta. Pienten lasten ruuan lämmitys onnistuu Hiihtomuseon tiloissa olevalla mikrolla.

Tuo juomasi muussa kuin lasipullossa. Alkoholin tuonti alueelle on kielletty.

Saako kisa-alueelle tuoda alkoholijuomia?

Ei, omien alkoholijuomien tuonti kisa-alueelle on kielletty.

Saako kisa-alueelle tuoda kameran ja valokuvausvälineet?

Kameran tai valokuvausvälineiden tuomisesta kisa-alueelle ei-ammattikäyttöön ei ole rajoituksia, mutta on tärkeää, ettei välineet tai kuvaus häiritse kilpailijoita tai yleisöä. Emme vastaa kameroiden tai välineiden säilytyksestä.

Voiko alueelle tuoda lemmikkieläimiä, esim. koiria?

Ei. Koirat on jätettävä kotiin tai hoitoon, sillä alueella on kova meteli ja paljon ihmisiä.

Opaskoirat ovat luonnollisesti tervetulleita kisoihin.

Saako kisa-alueelle tuoda repun?

Kyllä. Varaudu turvatarkistukseen portilla ja jätä kotiin kielletyt tavarat.

LAPSET

Löytyykö alueelta lapsille syöttötuolia ja mikroa, jolla lämmittää lapselle ruokaa?

Pienimpien ruokailuhetkeä varten Hiihtomuseon tiloista löytyy pieni alue, jossa on sekä syöttötuoli että mikro omien lastenruokien lämmitykseen.