Salpausselän kisoihin on ennakkotietojen mukaan tulossa joukkueita 23 maasta. Urheilijoita on saapumassa Suomeen lähes 300. Mukana ovat kaikki pohjoismaisten lajien kärkimaat kaikissa kolmessa lajissa, Norja mukaan lukien.

Maastohiihtoon on ilmoittautunut yhteensä 171 urheilijaa, joiden huoltojoukoissa toimii sama määrä muita joukkueen jäseniä. Vain Suomessa, Rukalla tällä kaudella kilpaillut Norjan maastohiihtomaajoukkue on ennakkotietojen mukaan saapumassa Lahteen, joten Salpausselällä nähdään kovatasoinen maailmancupin kisa skiathlonin ja viestien merkeissä.

”Ottaen huomioon maailmanlaajuisen pandemiatilanteen, on Suomeen saapumassa hyvä määrä joukkueita. Olemme pystyneet rakentamaan turvallisen kilpailukuplan urheilijoille, mutta myös järjestäjille ja paikallisille niin, ettemme vaaranna lahtelaisten terveysturvallisuutta”, toteaa Salpausselän kisojen kilpailupäällikkö Hannu Lehman.

Myös Suomen miesten kärkihiihtäjät, MM-kisojen viestinelikoksi povattu kvartetti – Iivo Niskanen, Ristomatti Hakola, Joni Mäki ja Perttu Hyvärinen – testaavat kuntoaan Lahdessa.

Ennen Lahtea Niskanen hiihtää kotimaassa kansallisia kisoja, mutta pääsee testaamaan kuntoaan maailmancupissa Salpausselän kisoissa.

”Tammikuussa tulee vielä hyviä kisoja, niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. On Lahti sekä Falun, jonne tuli muun muassa yksi normaalimatkan kisa lisää. Ne on tarkoitus hiihtää ja sitä kautta rakentaa huippuvirettä kohti Oberstdorfia”, sanoi Niskanen ennen vuoden vaihdetta ilmoittaessaan vetäytymisestään Tour de Skiltä.

Mäkihyppääjiä on ennakkoilmoittautumisissa tämän hetken tilanteen mukaan 69 ja yhdistetyn urheilijoita 57. Mäkihyppääjien osalta miesten maailmancupin kiertue on edennyt normaalisti koko alkukauden, mutta yhdistetyllä on takanaan vain kolme maailmancupin kilpailuviikonloppua. Ennen Lahtea mäkihypyn maailmancup pysähtyy Keski-Euroopan Mäkiviikon jälkeen vielä Saksassa ja Puolassa. Yhdistetyn urheilijat kilpailevat Val di Fiemmessä Italiassa.

Maastohiihdossa Lahteen on suuntaamassa 17 maajoukkuetta, mäkihypyssä 16 ja yhdistetyssä 12. Salpausselän kisat kilpaillaan Lahdessa 22.-24.1.2021.