Teksti: Topias Mikkonen

Kuva: Janina Pitkänen

Japanin Akito Watabe onnistui sunnuntaina pitkän tauon jälkeen voittamaan yhdistetyn henkilökohtaisen kilpailun. Edellisen kerran Watabe nousi korkeimmalle korokkeelle – silloinkin Lahdessa – kaksi vuotta sitten. 

Toisena, vain sekunnin maanmiestään Ryota Yamamotoa myöhemmin hiihto-osuudelle lähtenyt Watabe pystyi pitämään takanaan maailmancupia johtavan ja kilpailussa toiseksi sijoittuneen Jarl-Magnus Riiberin. Hän nipisti mäkiosuudella hävityn 28 sekunnin eron kuuteen, mutta jäi selvästi Wataben taakse.

– Olin hieman pettynyt mäkiosuuden tyylipisteisiini. Jäin puolen minuutin päähän Akitosta, mikä oli tänään liikaa. Huomasin viiden kilometrin kohdalla, että en hänelle tänään pärjää, Riiber kertoi.

Parhaat hiihtäjät jäivät voittoa ajatellen mäkiosuudella liian kauas. Kovanluokan lykkijöistä Saksan Johannes Rydzek, joka lähti hiihtoon 1.06 kärjen jälkeen, ylsi neljänteen sijaan. Hän jäi kilpailun voittajasta Watabesta lopulta 28 sekuntia. Suomalaiset Eero Hirvonen ja Ilkka Herola ovat olleet tällä kaudella yhdistetyn urheilijoista nopeimmat ladulla. Tänään mäkiosuuden jälkeen ero kärkeen, Hirvosella 3.32 ja Herolalla 1.53, oli liian suuri, eikä suomalaiskaksikko pystynyt kamppailemaan palkintokorokesijoituksista. Hirvonen ei lähtenyt ollenkaan hiihto-osuudelle. 

– Hiihto ei ollut ihan täydellinen. Ei tässä syytä paniikkiin ole. Loppu jäi vähän vajaaksi, mikä jäi harmittamaan, Herola kommentoi.

Herola oli yhdeksännellä sijallaan paras suomalainen. Hän oli hiihto-osuuden nopein ja hävisi kärjelle lopulta 57 sekuntia. Muiden suomalaisten sijoitukset olivat 31–34 järjestyksessä: Arttu Mäkiaho, Perttu Reponen, Otto Niittykoski, Wille Karhumaa. Myös Waltteri Karhumaa pääsi maaliin. Hän oli lopputuloksissa sijalla 41.