Etelä-Suomen aluehallintovirasto on purkanut Päijät-Hämeen voimassa olleet rajoitukset ulkotilaisuuksien henkilömääristä.

”Rajoituksia puretaan hallitusti alueellisen epidemiatilanteen ja uusimman valtakunnallisen ohjauksen valossa. — Ulkotiloissa kokoontumisten henkilömäärää ei enää rajoiteta aluehallintoviraston päätöksellä”, kerrotaan Avin 1.2.2022 julkaistussa tiedotteessa.

”Tähän olemme uskoneet koko ajan, kun kisoja on viimeinen vuosi rakennettu. Myös asiakkaat ovat selvästi luottaneet tapahtuman onnistumiseen, sillä lippukauppa on käynyt tasaisesti koko ajan”, Salpausselän kisojen pääsihteeri Tomi-Pekka Kolu kertoo.

Vaikka rajoitukset poistuvat, varovaisuus ei. Kisoissa noudatetaan paikallisten ja valtakunnallisten ohjeistusten lisäksi myös Kansainvälisen Hiihtoliiton (FIS) COVID-19-ohjeistoa.

Pandemiatilanteen johdosta alkuperäisiä suunnitelmia on myös muokattu ja pelkistetty usealla eri tavalla. Esimerkiksi alun perin Fan Zone -alueelle suunniteltu tapahtumateltta muutetaan tänä vuonna avoversioksi turvallisuussyistä. Talven suurin terassi palvelee kisakävijöitä usein erilaisin ruoka- ja juomamyyntipistein. Alueelta löytyy myös screen kisatapahtumien seuraamiseen.

Lipunmyynnistä vastaa Lippu.fi: www.lippu.fi/artist/salpausselan-kisat

Kuva: Pepe Korteniemi