Teksti: Topias Mikkonen

Kuva: Pepe Korteniemi

Lahden Salpausselällä yhdistetyn parisprintin voittoon kiri Norjan ykkösjoukkue hiihtäjinään Jörgen Graabak ja Jarl-Magnus Riiber. Joukkue lähti mäkiosuuden jälkeen 27 sekuntia kärjessä olleen Itävallan ykkösjoukkueen kaksikon Mario SeidlBernhard Gruber jälkeen. 

Parikilpailu on alkanut vähtellen saada kyttäilyn maineen, kun ratkaisu jää poikkeuksetta maalisuoralle. Useissa loppukireissä ollut Riiber kepitti muut perässään toiseksi sijoittunut Saksan ykkösjoukkue (Fabian RiessleVinzenz Geiger) ja kolmanneksi hiihtänyt Japanin ykkösjoukkue (Ryota YamamotoAkito Watabe)

– Toiseksi viimeisellä kierroksella huomasin, että sukseni eivät olleet kovin hyvät. Siksi hidastin viimeissä mäessä ja kirin huipulla. Tarkoituksena oli saada tarpeeksi iso ero, että muut eivät saisi peesihyötyä viimeisessä laskussa, Riiber kertoo loppuratkaisustaan.

Suomen joukkue Ilkka HerolaEero Hirvonen lähti hiihto-osuudelle kahdeksantena 1.09 kärjen jälkeen. Kovaa hiihtänyt suomalaiskaksikko ei kuitenkaan pystynyt ottamaan kärkeä kokonaan kiinni. 56 sekuntia kärjelle jäänyt joukkue oli lopputuloksissa seitsemäs. 

– Tämä oli huono päivä ja tällaisia tulee välillä. Huomenna on uusi päivä, eikä siinä sen kummempia, Herola harmittelee.

Suomella oli myös kisassa mukana kakkosjoukkue. Kaksikko Otto NiittykoskiArttu Mäkiaho hävisivät kärjelle puolitoista minuuttia mäkiosuudella, joka oikeutti 12. tilaan. Hiihto-osuudella he nousivat sijalle kymmenen tullen maaliin liki kaksi minuuttia voittajien jälkeen. 

Sunnuntaina yhdistetyssä on vuorossa henkilökohtainen kilpailu, jonka mäkiosuus alkaa kello 9.30 ja hiihto-osuus 14.40.