Salpausselän kisojen terveysturvallisuuskumppanina toimii Lifa Air.

”Lippukauppa on käynyt tasaisesti koko ajan ja odotamme tapahtumaan runsaasti väkeä. Kyseessä on Suomen suurin talviurheilutapahtuma ja vieraille on luvassa runsaasti ohjelmaa. Samaan aikaan meidän on tietenkin huolehdittava, että koronapandemian edellyttämät toimenpiteet tehdään oikein”, kisojen pääsihteeri Tomi-Pekka Kolu avaa.

”Kisoissa noudatetaan paikallisten ja valtakunnallisten ohjeistusten lisäksi myös Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) COVID-19-ohjeistoa. Meillä on tarkat ohjeet niin yleisölle, vapaaehtoisille, medialle kuin kilpailijoillekin. Valmisteluja on tehty koko viimeinen vuosi.”

Lifa Air auttaa tapahtuman terveysturvallisuusjärjestelyissä. Hengityssuojaimet tulevat käyttöön kaikille kisaajille, henkilökunnalle sekä vapaaehtoisille työntekijöille. Lisäksi yleisölle jaetaan maskeja. Myös kaikkialla sisätiloissa on käytössä tehokkaat ilmanpuhdistimet koko tapahtuman ajan.

”Sisätiloissa, joissa etäisyyden pitäminen ei ole mahdollista, on olennaista huolehtia hyvästä ilmahygieniasta. Ilmanpuhdistimilla turvataan mm. pukuhuonetiloja, joissa useat eri henkilöt vierailevat osin samaan ja osin eri aikaan. Ilmanpuhdistimet puhdistavat jatkuvasti ilmaa, jolloin ilman partikkelipitoisuus laimenee. Tilaa säästävän muotoilun, kestävän metallirakenteen ja tehokkaan ilmantuoton ansiosta LA500- ja LA300-sarjan puhdistimet sopivat hyvin tapahtumiin”, kertoo myyntijohtaja Juha Tamminen Lifa Airilta (kuvassa vasemmalla).

Esimerkiksi puhuessa ilmaan leviää aerosoleja, eli pieniä hiukkasia, jotka voivat pysyä ilmassa jopa tunteja. Tästä syystä ilman jatkuva puhdistaminen on oleellista. Tehokkailla ilmanpuhdistimilla pystytään vaikuttamaan terveysturvalliseen ympäristöön. Ilmanpuhdistimia on käytössä myös VIP-tiloissa ja kilpailutoimistossa, joissa väkeä liikkuu koko ajan.

Lifa Airin Juha Tamminen on mielissään yhteistyöstä:

”On upeaa olla perinteisissä kisoissa mukana turvaamassa niin urheilijoiden ja henkilökunnan kuin vieraiden terveysturvallisuutta!”