Suomen suurin talviurheilutapahtuma Salpausselän kisat järjestetään tänä vuonna 22.-24.1. Yleisö ei pääse paikalle Päijät-Hämeen alueella voimassa olevien viranomaissuositusten ja yleisörajoitusten takia. Maastohiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn urheilijat joutuvat kilpailemaan ilman yleisön pauhua. Mutta hätä ei ole tämän näköinen!

Kisakatsomot täytetäänkin Lahden alueen koululaisisten tekemillä kannatuslakanoilla. Luokat suunnittelevat lakanat itse. Niihin voi maalata vaikka eri maiden lippuja, piirtää suosikkiurheilijansa tai keksiä kannustushuudon. Lakanaan voi laittaa myös koulun ja luokan nimen, jolloin kisaorganisaatio jakaa niitä sosiaalisessa medioissaan. 

Lahden hiihtoseuran toiminnanjohtaja Janne Marvaila haluaa tuoda kannustusta katsomoihin vaikka yleisö puuttuukin.

”Salpausselän Kisat järjestetään kaikesta huolimatta. Maailman parhaat pohjoismaisten lajien urheilijat saapuvat Lahteen kilpailemaan paremmuudesta juuri ennen Oberstdorfissa järjestettäviä maailmanmestaruuskilpailuja. Vaikka yleisö ei tänä vuonna pääse stadionille kannustamaan suosikkejaan, haluamme järjestäjinä mahdollistaa kannustuksen näkymisen stadionilla ja sitä kautta televisiossa uudella tavalla. Täytämme kisakatsomot kannustuslakanoilla. Olettehan mukana luomassa kannustuslakanoita.”

Valmiit kannustuslakanat otetaan vastaan Lahden urheilukeskuksessa 18.-21.1. jonka jälkeen ne pystytetään katsomoihin. 

Tarkemmat tiedot ja toiminta ohjeet:
ada.puukko@hiihtoliitto.fi