Salpausselän kisoja pääset katsomaan kätevästi ja ympäristöystävällisesti myös bussilla – maksutta! Lahden seudun liikenne mahdollistaa kisavieraiden liikkumisen lippuun painetun koodin avulla. Uutta Waltti-lippujärjestelmän ominaisuutta kokeillaan nyt Lahdessa ensimmäistä kertaa. Koodi löytyy niin koululaislipuista, VIP-lipuista kuin Lippupisteen kautta ostetuistakin.

”En voi kuin ihailla yleisesti tätä Lahden meininkiä, sen yhteistyön määrää ja tapaa. Kaikki haluavat yhdessä luoda hienon tapahtuman, johon on helppo tulla. Täytyy vielä julkisestikin kiittää kaupunkia ja Lahden seudun liikennettä, että päästiin tällaiseen lopputulokseen”, Salpausselän kisojen pääsihteeri Tomi-Pekka Kolu suitsuttaa.

Yhteistyö tukee myös Salpausselän kisojen vastuullisuussuunnitelmaa.

”Joukkoliikenteen suosimiseen voi aina kannustaa sanoin, mutta todellinen vaikutus jää usein arvailujen varaan ja käytäntö ihmisten itsensä päätettäväksi. Tällä yhteistyöllä teemme paikallisen kisavieraan ympäristövalinnan askeleen helpommaksi, koska valinta ei lisää kustannuksia. Se päinvastoin vähentää niitä”, Kolu jatkaa.

Lipussa oleva koodi leimataan bussin lukijalaitteessa kyytiin noustessa samaan tapaan kuin kännykän mobiililippu. Ei siis ole väliä, onko koodi pdf-lippuna kännykän näytöllä vai tulosteena. Kisaliput toimivat maksuvälineenä kaikilla vyöhykkeillä, kaikilla vuoroilla, eli pääset kulkemaan kisoihin veloituksetta Lahden lisäksi LSL:n vuoroilla myös esimerkiksi Hollolasta, Heinolasta, Orimattilasta, Asikkalasta ja Padasjoelta.

”Kisapaikka on keskeisellä sijainnilla ja sinne on joukkoliikenteellä helppo kulkea. Tämä on meille hieno mahdollisuus kokeilla tällaista tapahtumayhteistyötä, ja nähdä saadaanko sitä kautta houkuteltua matkustajia lisää joukkoliikenteen kyytiin”, Lahden kaupungin joukkoliikennepäällikkö Katja Suhonen kommentoi.

Pääsylipun koodi toimii lipun voimassaolopäivinä. Koko viikonlopun lipulla sekä koululaislipulla pääsee siis kulkemaan kisoihin myös perjantaina.