Kuva: Janina Pitkänen

Tänä vuonna Salpausselän Kisat jouduttiin järjestämään ilman yleisöä yleisen koronaepidemiatilanteen takia. Järjestimme Lahden ja Hollolan koululaisille sekä päiväkodeille Kannustetaan yhdessä kisakatsomossa -kampanjan. Iloksemme saimme 12 kannustuslakanaa kisakatsomoon eri puolilta Lahtea ja Hollolaa, vaikka aikataulu oli nopea.

Kampanja pistettiin pystyyn, kun päätös kilpailujen käymisestä ilman yleisöä tehtiin.

– Kuulimme kampanjasta Hiihtoliiton lähettämän sähköpostitiedotteen kautta. Opettajien kesken halusimme ilman muuta osallistua kampanjaan, joskin aikataulu oli melko niukka. Myös oppilaat innostuivat heti lakanan tekemisestä, kertoo Rakokiven koulun ensimmäisen luokan opettaja Riku Salo.

Kisajärjestäjät toivoivat, että kisat nousevat oppilaiden puheisiin ja näin myös hiihtourheilu herättää mielenkiintoa monissa perheissä.

Lakanan tekemisen yhteydessä kisoista on puhuttu. Valtaosa innostui lakanan kautta kisoista ja aikoivat kuulemma seurata telkkarista, milloin meidän lakana näkyy. Osa oppilaista oli aiempina vuosina käynyt paikan päällä seuraamassa kisoja ja harmittelivat, kun nyt ei pääse, Salo jatkaa.

Salpausselän Kisat kiittävät Lotilan, Mukkulan, Jalkarannan, Rakokiven, Kalliolan, Länsiharjun ja Renkomäen koulun oppilaita sekä Pennalan iltapäivätoimintaa kisoissa kannustamisesta!