Norja nappasi odotetusti ykkössijan maastohiihdon päätöslajissa eli miesten 4 x 7,5 kilometrin viestissä. Kakkossijasta käytiin loppusuoralla tiukka kamppailu, jonka voitti Joni Mäen ankkuroima Suomi. Kolmanneksi kisassa tuli Venäjän kakkosjoukkue. Kolmantena maaliin hiihtänyt Venäjän ykkösjoukkue hylättiin Alexander Bolshunovin taklattua Suomen Joni Mäkeä maalissa.

”Minulla oli tänään vahva olo. Oli hyvä fiilis olla mukana maailmancupissa ja viestissä palkintopallin ykköspaikalla. Tämä oli minulle näytön paikka maailmanmestaruuskilpailujen viestejä ajatellen”, pohti Norjan joukkueessa hiihtänyt Sjur Röthe.

Suomen ykkösjoukkueen ensimmäisen osuuden hiihtänyt Perttu Hyvärinen toi Suomen vaihtoon neljäntenä, ja Ristomatti Hakola piti osuudellaan neljännen paikan. Iivo Niskanen hiihti kolmososuudella upeasti ja nosti Suomen kakkossijalle. Ankkurina matkaan lähtenyt Joni Mäki joutui tiukkaan paikkaan, perässään Venäjän ykkös- ja kakkosjoukkue. Venäjän kakkosjoukkue jäi kyydistä jo ennen stadionille saapumista, joten loppusuoralla taistelivat Mäki ja Venäjän ykkösjoukkueen Bolshunov. Mäki piti Bolshunovin takanaan ja toi Suomen toisena maaliin.

”En ole hetkeen jännittänyt niin paljon kuin tänään jännitin aamusta asti. Tämä oli minulle ensimmäinen maajoukkueviesti ja vielä ankkurina. Tosi hyvästä paikasta pääsin lähtemään ankkuriosuudelle. Tänään oli hyvä päivä, ja pystyin taistelemaan loppuun asti”, Mäki kommentoi kisan jälkeen.

Suomen kakkosjoukkue sijoittui kahdeksanneksi. Joukkueessa hiihtivät Markus Vuorela, Juho Mikkonen, Remi Lindholm ja Petteri Koivisto.

Salpausselän kisojen päätöspäivänä ladulle pääsevät vielä yhdistetyn hiihtäjät. Kisaviikonlopun päättää mäkihypyn yksilökisa. Yleisö ei pääse paikan päälle koronatilanteen takia, mutta kisoja voi seurata televisiosta sekä Lahti Ski Gamesin sosiaalisen median kanavilta Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä.

Tutustu viestin tuloksiin Kansainvälisen hiihtoliiton tulospalvelussa

Kuva: Jyrki Hämäläinen