Norja jatkoi huikeaa menestystään Salpausselän kisaviikonloppuna, kun se otti naisten maastohiihdon 4 x 5 kilometrin viestin selvän voiton. Kakkossija meni Ruotsiin, ja Suomi ylsi kolmanneksi.

– Kisa oli mahtava, ja joukkue teki hyvää työtä. Minulle oli haastavaa tasapainotella sen kanssa, kuinka kovaa alkumatkalla pitää hiihtää, kun kyseessä on viiden kilometrin matka, kommentoi Norjan kolmososuuden hiihtänyt Helene Marie Fossesholm, joka nappasi nyt ensimmäisen maailmancupin viestivoittonsa.

Suomen ykkösjoukkueen Johanna Matintalo toi Suomen niukasti kärjessä ensimmäiseen vaihtoon. Toisella osuudella Kerttu Niskanen jäi hieman Therese Johaugin vauhdista ja toi Suomen kakkosena vaihtoon seitsemän sekuntia Norjan perässä. Laura Mononen piti Suomen kakkospaikan, vaikka eroa Norjaan kertyikin reilusti lisää. Ankkuriosuudella Krista Pärmäkoski joutui päästämään edelleen Ruotsin Ebba Anderssonin, joten Suomi hiihti maaliin kisan kolmantena.

– Tämän päivän sijoitukseen olemme tyytyväisiä. Kaikki meillä hiihtivät taktisesti fiksusti, ja teimme parhaamme. Tietenkin on aina kiva päästä palkintopallille, Pärmäkoski arvioi.

Suomen kakkosjoukkue oli kisan seitsemäs. Joukkueessa hiihtivät Vilma Nissinen, Anne Kyllönen, Jasmi Joensuu ja Riitta-Liisa Roponen.

Sunnuntaina Salpausselän kisoissa nähdään vielä maastohiihdon miesten viesti sekä yhdistetyn ja mäkihypyn yksilökilpailut. Yleisö ei pääse paikan päälle koronatilanteen takia, mutta kisoja voi seurata televisiosta sekä Lahti Ski Gamesin sosiaalisen median kanavilta Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä.

Katso viestin tulokset Kansainvälisen hiihtoliiton tulospalvelusta

Kuva: Janina Pitkänen