Norjalaisurheilijoilla oli lauantaina Salpausselällä voiton päivä. Norjalaiset veivät voiton jokaisessa lajissa, ja voitokas päivä päättyi juhliin joukkuemäessä. Norja (joukkueella Marius Lindvik, Daniel Andre Tande, Robert Johansson, Halvor Egner Granerud) voitti ennen Puolaa ja Saksaa.

– Viisi joukkuetta taisteli tänään palkintosijoista, joten kisa oli tasainen. Jury teki hyvää työtä ja löysi jokaiselle ryhmälle täydelliset vauhdit. Minulle kisa oli hyvä. Oma ensimmäinen hyppyni oli yksi parhaistani tällä kaudella, sanoo Norjan Halvor Egner Granerud.

Norja johti kisaa jo ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta Saksa oli perässä vain 9,5 pistettä. Tasaisessa kisassa palkintosijoja saatiin jännittää loppuun saakka, eikä tuulikaan päässyt sotkemaan kisan kulkua. Kauden edelliset joukkuekisat voittanut Itävalta jätettiin lopulta tiukassa kisassa neljänneksi.

– Olemme palkintokorokkeella, joten kisa oli luonnollisesti meille hyvä. Mutta myös kisan taso oli tänään todella korkea, kehuu Puolan Kamil Stoch tasaista kilpailua.

Suomi (joukkueella Antti Aalto, Eetu Nousiainen, Jarkko Määttä, Niko Kytösaho) taisteli hienosti mukaan toiselle kierrokselle. Suomen sijoitus oli lopulta kahdeksas.

 

Kuva: Janina Pitkänen