Teksti:

Arto Määttä

Kuva:

Pepe Korteniemi

Norjan Jarl Magnus Riiber oli yhdistetyn mäkiosuuden vahvin 131 metrin hypyllään. Maailmancupin kokonaistilanteessa toisena oleva norjalainen pääsee lähtemään ladulle kahdeksan sekuntia ennen Japanin Ryota Yamamotoa, joka hyppäsi kilpailussa 129 metriä

– Tuntuu tavallaan hyvältä palata, mutta kun lähden kisaan, niin haluaisin kilpailla. Nyt vain osallistun. Jos hiihtokuntoni ei ole siellä, niin ero ei tule riittämään, mäkiosuuden voittaja Riiber kertoi hyppynsä jälkeen.

Kolmantena ladulle pääsee lähtemään perjantaisen varakilpailun paras hyppääjä Itävallan Franz-Josef Rehrl. Hänen eronsa Riiberiin on ladulla lähdettäessä jo 39 sekuntia.

Maailmancupin kärjessä oleva Johannes Lamparter sijoittui mäkiosuudella neljänneksi. Itävaltalainen lähtee 54 sekuntia norjalaisen perään. Lamparter oli perjantain varakilpailussa vasta sijalla 35, joten itävaltalainen hyppäsi sunnuntaina selkeästi varakilpailua paremmin.

– Ero (Riiberiin) saattaa olla liian suuri, mutta hänen täytyy hiihtää koko kilpailu yksin. Jos pääsen hiihtämään jonkun kanssa yhdessä eroa kiinni, niin minulla on ehkä mahdollisuus, Lamparter analysoi asetelmiaan hiihtoon.

Suomalaisista parhaiten mäkiosuudella suoriutui Ilkka Herola, joka hyppäsi kisassa 115 metriä. Se oikeutti mäen jälkeen sijaan 23. Kirittävää kärkeen ja Riiberiin suomalaiselle tuli lopulta 2 minuuttia ja 24 sekuntia.

– Eiköhän lähdetä sellaisella härkämeiningillä hiihtämään. Riskillä vain ja katsotaan mihin se tänään riittää. Kärki on todella on todella kaukana. Hyvä sijoitusta ei siitä saa tekemälläkään, Herola kertasi lähtökohtiaan hiihto-osuudelle.

Muista suomalaisista Eero Hirvonen oli 103,5 metrin hypyllä sijalla 36. (+3.55). Otto Niittykoski lähtee ladulle sijalta 37. Rasmus Ähtävä oli 39. (+4.31) ja Jesse Pääkkönen 48. (+7.09)