Teksti: Arto Määttä

Kuva:

Naisten sprintin voittoon Salpausselän kisoissa hiihti mykistävän ylivoimaisesti Jonna Sundling, joka voitti toiseksi tulleen yli kolmen sekunnin erolla. Sundling otti myös kultaa sprintissä Pekingin olympialaisissa.

Ruotsalaisten täydellinen kisa päättyi kolmoisvoittoon, kun kilpailu toiseksi sijoittui Anna Ribom ja kolmanneksi Maja Dahlqvist. Ribomille sijoitus palkintokorokkeelle oli uran ensimmäinen maailmancupissa. Finaalin neljänneksi sijoittui yhdysvaltalainen Jessie Diggins.

  • Minun ensimmäinen maailmancupin kilpailuni oli aikoinaan Lahdessa ja jo siitäkin syytä nautin kilpailla täällä. Tunnelma on upea ja yleisö aivan fantastista! ylisti voittaja Jonna Sundling

Suomalaisista tiensä puolivälieriin selvittivät Krista Pärmäkoski, Jasmi Joensuu, Katri Lylynperä ja Anni Alakoski. Kaikkien tiet tulivat kuitenkin pystyyn 

  • Ihan mieletöntä! Tuossa, kun tuli oma esittäytyminen, kun yleisö mylvi, niin siitä tuli todella hyvä fiilis, Krista Pärmäkoski totesi yleisön tuesta.

Miesten kilpailun voittoon kiri loppusuoralla Johannes Høsflot Klæbo, joka jatkoi siitä mihin Pekingin olympialaisten sprintossä jäi.

Tiukkojen vaiheiden jälkeen kisassa toiseksi hiihti Ranskan Lucas Chanavat, joka hävisi Klæbolle ainoastaan 0,04 sekuntia. Kolmanneksi kisassa hiihti Norjan Sindre Bjørnestad Skar

Kisassa nähtiin dramaattinen käänne välierissä, kun Federico Pellegrino ehti hiihtää aina eränsä voittoon. Hänet kuitenkin hylättiin suorituksen jälkeen, kun hänen sauva ja suksi oikaisivat yhdessä mutkassa.

  • Lahdessa on aina upeaa kilpailla, yleisö kannustaa huikeasti. Ja tänään hiihto tuntui vielä hienommalta pitkästä aikaa ison, elävän yleisön edessä. Voitto oli tiukka, mutta minulle ei ole väliä, millä tavalla voitto tulee ylisti Johannes Høstflot Klæbo.

Suomen miehistä puolivälieriin ylsivät Joni Mäki ja Lauri Vuorinen. Mäki sijoittui omassa erässään sijalle kolme, mutta aika ei riittänyt lopulta välieriin asti. Vuorinen oli erässään viides ja karsiutui myös jatkosta.

  • Karsinta oli niin heikko. Mitä se on ollut tällä kaudella.. Ei oikein lähtenyt kulkemaan. Vähän tuntui, että tuo Kiinan reissu painoi jaloissa. Yllättävän hyvin pystyin taistelemaan tuossa erässä. Tuossa mäessä olisi ollut aukkoja, mutta ei ollut oikein kaistaa nousta, Mäki ynnäsi hiihtoaan kisan jälkeen.