Elintarvikekartonkia valmistava Kotkamills on solminut yhteistyösopimuksen Salpausselän kisojen kanssa.

Maailmancupin osakilpailussa nautitaan juomaa ja ruokaa turvallisesti Kotkamillsin ympäristöystävällisestä, täysin kierrätettävästä ja kompostoituvasta kartongista valmistetuista astioista. Kotkamills on aiemmin solminut vastuullisuutta korostavia yhteistyösopimuksia jalkapallossa Norwich City FC:n ja HJK:n, jääkiekossa KooKoo:n ja talviurheilussa Levin alppihiihdon maailmancupin kanssa.

“Vastuullisuus on yhteistyön molemmille osapuolille itseisarvo. On todella hienoa, että kisajärjestäjät ovat halunneet korvata perinteiset tuotteet uusilla ympäristöä säästävillä vaihtoehdoilla”, Kotkamillsin toimitusjohtaja Markku Hämäläinen toteaa.

Salpausselän kisojen järjestäjät ovat jo pitkään kehittäneet tapahtumaa ympäristön ehdoilla. Uuden yhteistyökumppanuuden myötä suuressa urheilutapahtumassa syntyvää ympäristökuormitusta ja muovijätteen määrää voidaan pienentää ilahduttavan paljon.

”Olemme määrätietoisesti ja askel kerrallaan rakentaneet tapahtumastamme entistä ympäristöystävällisempää. Yhteistyö Kotkamillsin kanssa on tilaisuus nostaa tapahtuman ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus uudelle tasolle. Uusi yhteistyökumppanuus on tervetullut harppaus muovijätteen määrän merkittävälle vähentämiselle.”, Lahden Hiihtoseuran toiminnanjohtaja ja kisojen operatiivinen johtaja Janne Marvaila sanoo.

”Salpausselän kisat ovat osa Lahden ympäristöpääkaupunki 2021 -ohjelmaa. Euroopan ympäristöpääkaupungin titteli jaetaan vuosittain kaupungille, joka on ympäristöasioiden edelläkävijä, toimii esimerkkinä muille kaupungeille sekä kehittää innovatiivisia ratkaisuja ympäristöhaasteisiin. Kotkamillsin innovatiivinen ratkaisu muovijätteen vähentämiseksi sopii kuvaan mitä parhaiten”, Marvaila jatkaa.

Vastuullisen kisatapahtuman luonnissa korostuu korona-aikana myös terveysturvallisuus.

“Tapahtuman vastuullisuus on tärkeää sekä urheilijoille, yleisölle että urheilun ystäville. Emme avaa kisoihin normaalia yleisölipunmyyntiä koronaepidemiatilanteesta johtuen”, Marvaila kertoo.

Kisajärjestäjien vastuullisuussuunnitelmat ja -teot ovat tehneet vaikutuksen myös Kotkamillsiin.

“Juuri tämänkaltaisia toimijoita haluamme tukea vastuullisen kumppanuusohjelmamme kautta.

Vastuullisuus on perusarvomme ja edellytämme sitä myös kumppaneiltamme. Ekologisesti kestävämmän toimintakulttuurin rakentaminen pohjautuu aina yhteistyölle ja olen iloinen, että useat ympäristön puolesta työskentelevät yritykset ja Salpausselän kisat ovat yhdistäneet voimansa”, kiittelee Kotkamillsin vastuullisuusjohtaja Saila Kettunen.

Kotkamills lyhyesti

Suomalainen metsäteollisuusyritys Kotkamills on kokenut, vastuullinen, globaalisti toimiva kumppani, joka valmistaa innovatiivisia, uusiutuvasta luonnonvarasta, puusta, kehitettyjä tuotteita. Vastuullisesti valmistettuja tuotteita ovat elintarvikekäyttöön soveltuvat kuluttajapakkauskartongit, korkealaatuinen erikoislaminaattipaperi Absorbex® sekä ekologiset puutuotteet. Täysin kierrätettäviä AEGLE® ja ISLA® -kartonkituotteita on valmistettu vuodesta 2016 alkaen, ja vuonna 2018 aloitettiin vesipohjaista dispersiota hyödyntävien, muovia korvaavien kartonkilajien valmistus elintarvike- ja muiden pakkausten sekä tarjoiluastioiden materiaaliksi. Kaikki tuotteet ovat ympäristöystävällisiä, kierrätettäviä ja turvallisia käyttää.