Tammikuussa kilpailtavien Salpausselän kisojen merkitys alueellisena vetovoimatekijänä on kiistaton. Koronapandemian aiheuttama poikkeustila vaikuttaa tapahtuman sidosryhmiin, kuten yleisöön ja yhteistyökumppaneihin, jotka ovat normaalina talvena näkyvästi esillä tapahtumassa. Tänä vuonna kumppanuudet nousevat kuitenkin merkittävään rooliin tapahtuman mahdollistamiseksi ja toiminnallisuuden säilyttämiseksi.

Kisajärjestelyissä ovat vahvasti mukana paikalliset yritykset. Kuljetus on yksi toiminnoista, jotka rakentuvat paikallisten kumppanien avustuksella. Lahden Aluetaksin välitysjärjestelmä helpottaa kuljetusten suunnittelua ja organisaation urheilijakuljetusten tuottajana toimii lahtelainen linja-autoliikennöinen yhtiö Reissu Ruoti.

Paikallisuus on yksi Salpausselän kisojen toiminnan arvoista. Yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa kokonaisuuden rakentamisessa on paljon hyötyjä.

”Paikalliset yhteistyökumppanit ovat meille äärimmäisen tärkeitä. On hienoa huomata, että vaikeista lähtökohdista huolimatta, Salppurin kisat koetaan tärkeänä ja merkityksellisenä tapahtumana tällä alueella. Useat paikalliset yritykset haluavat olla mukana, ja me toimimme mielellämme mutkattomasti heidan kanssaan”, toteaa Salpausselän kisojen kaupallinen johtaja Tomi-Pekka Kolu.

Vuosi on kisoille poikkeuksellinen. Salppurin kisojen organisaatio katsoo monessa toiminnossa jo pidemmälle tulevaisuuteen. Myös kumppanien toivotaan sitoutuvan kulkemaan latua seuraaviin vuosiin, ja vuoden 2023 juhlakisoihin saakka.

Lahden Aluetaksilta apu organisoimiseen, Reissu Ruoti kyyditsee monipuolisella kalustolla

Salpausselän kisojen kuljetustoimisto saa Lahden Aluetaksilta käyttöönsä kyytien välitysjärjestelmän sekä tuen teknisten ratkaisujen löytämiseksi kisakuljetuksissa. Tulevaisuudessa Lahden Aluetaksin taksitolppa löytyy myös kisa-alueelta, kun yleisötapahtumia voidaan järjestää jälleen normaaliin tapaan.

”Lahden Aluetaksi on tehnyt tiivistä ja pitkäjänteistä yhteistyötä alueen tapahtumatuottajien kanssa, kuten Salpausselän kisojen. Yhteistyön kautta on pystytty palvelemaan kisavieraita ja kisajoukkueita huolellisella ennakoinnilla. Haluamme osaltamme huolehtia siitä, että liikkuminen sujuu ja perille päästään turvallisesti. Lahden Aluetaksilla on ilo olla mukana toteuttamassa lahtelaista talviurheilutapahtumaa”, kertoo Lahden Aluetaksin markkinointipäällikkö Irina Krohn.

Reissu Ruotin ja Salppurin kisojen monivuotisen yhteistyön keskeisimpänä tarkoituksena on tuottaa laadukkaat ja turvalliset urheilijakuljetukset, niin liikenteen kuin myös terveyden kannalta, kisatapahtumassa. Salpausselän kisojen lisäksi yhteistyö kattaa myös kevään Continental Cupin ja nuorten MM-kisojen kisakuljetukset.

”Nyt solmittu sopimus on luonteva jatko aiempien vuosien tuloksekkaalle yhteistyölle. Kuljetuspalveluita on vuosien ajan kehitetty yhdessä eteenpäin ja Reissu Ruoti on ilolla mukana viemässä osaltaan tiiviissä yhteistyössä Salppurin kanssa lahtelaista talviurheilua eteenpäin nyt ja tulevaisuudessa. Toivotamme urheilijat tervetulleiksi näyttämään huippuosaamistaan loistavien Lahden puitteiden keskelle”, kertoo Reissu Ruotin myyntipäällikkö Veli-Pekka Haikkola.

96. Salpausselän kisat järjestetään Lahden Urheilukeskuksessa 22.-24.1.2021.