Suomen suurimman talviurheilutapahtuman Salpausselän kisojen organisaatio on vahvistunut lahtelaisosaajilla. Kilpailupäälliköksi on nimitetty Lahti2017-MM-kisoissa samassa positiossa työskennellyt Tami Kiuru. Vastaavana tuottajana toimii Jenna Nakari ja projektipäällikkönä Kirsi Hänninen.

Tami Kiuru vastaa tiiviin viikonlopun kilpailuohjelman ja -toimintojen koordinoinnista sekä joukkuepalvelujen organisoinnista. Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) organisaatioineen on Kiurulle tuttu niin mäkihyppääjän uralta kuin myös tapahtumanjärjestäjän puolelta. Viimeisimmäksi Kiuru on vastannut vuosittain maailmancupin ja Continental Cupin lumi- ja olosuhdekontrolleista Kansainvälisen Hiihtoliiton toimeksiannosta.

Vastaava tuottaja Jenna Nakari sekä projektipäällikkö Kirsi Hänninen toimivat Salpausselän kisoissa tapahtumatuotannon avainrooleissa. Tämä kaksikko on tehnyt yhteistyötä vuodesta 2014 alkaen eri lajien kansainvälisissä tapahtumissa erittäin monipuolisissa tehtävissä.

Nakarilla on kokonaisvastuu tapahtumatuotannosta ja Hännisen työpöydällä ovat muun muassa vapaaehtoisten koordinointi, ympäristöasiat ja tilapäisrakentaminen, joka yleisön palatessa tapahtumiin nousee entistä suurempaan rooliin.

Salpausselän kisojen pääsihteeri Tomi-Pekka Kolu luottaa tuoreisiin rekrytointeihin. Vahva tapahtumaosaaminen paikallistuntemuksella höystettynä luo erinomaiset lähtökohdat onnistumiselle.

”Olen erittäin tyytyväinen, että saimme toimialamme todelliset ammattilaiset mukaan meidän tiimiin. Suomen suurimman talviurheilutapahtuman järjestäminen vaatii näkemystä, osaamista, oikeanlaista henkeä sekä vahvaa sitoutumista. Ja sitä kaikkea tässä ryhmässä on. Meidän tärkein tehtävämme on luoda kisavieraille parhaimmat puitteet viihtyä ja nauttia kisojen hienosta tunnelmasta sekä tuottaa maailmancuptason olosuhteet huippu-urheilijoille. Tämän työryhmän kanssa on hienoa rakentaa lähes 100-vuotista suomalaista urheiluinstituutiota.”

Salpausselän kisat on Suomen suurin vuosittainen talviurheilutapahtuma. Pohjoismaisten lajien maailmancupkilpailut käydään Lahdessa 25.-27.2.2022 heti Pekingin olympialaisten jälkeen.