Salpausselän kisat järjestetään tänä vuonna jo 96. kertaa 22.-24. tammikuuta. Lahden Urheilukeskuksessa nähdään kolmen päivän ajan maastohiihdon, yhdistetyn ja mäkihypyn huippujen välisiä kamppailuja.

Salpausselän kisat järjestetään tänä vuonna koronapandemian vuoksi ilman yleisöä. Kilpailuorganisaation ja viranomaisten vahva toive on, että latujen varsille ei saavuta katsomaan kilpailuja.

”Viranomaissuositus on erittäin vahva. Televisioimme kisat ja ne näkyvät kattavasti Ylen kanavilla. Vetoamme nyt ihmisiin terveysturvallisuuden nimissä, että latujen varsille ei saavuta”, sanoo kisojen tuottaja Kalle Lepistö.

Kisat vaikuttavat joidenkin tilojen ja katujen käyttöön sekä liikenteeseen ja pysäköintiin Urheilukeskuksen lähialueella. Kisaliikenne on vilkkaimmillaan lauantaina 23.1.2021. Kisajärjestelyjä on suunniteltu niin, että ne aiheuttaisivat mahdollisimman vähän muutoksia normaaliin lahtelaiseen elämään.

Urheilukeskuksen alue on varattu kisajärjestelyihin ja -rakentamiseen kisaviikon, vko 3, ajaksi.

URHEILUKESKUS

Urheilukeskuksen toimistorakennuksessa sijaitsevat toimistotilat ovat kisaorganisaation käytössä maanantaista 18.1. alkaen sunnuntaihin 24.1. saakka.

Suurhalli ja Salpausselkähalli ovat normaalisti käytettävissä. Urheilukeskuksessa ja lähialueiden laduilla on kisarakentamista koko viikon ajan, alkaen maanantaista 18.1. Keskiviikosta 20.1. klo 6.00 alkaen koko kisa-alue stadionin ja kisalatujen osalta on suljettu kaikelta ulkopuoliselta liikenteeltä ja liikkujilta.

Kisavalmistelujen aikana laduilla liikkuu kyseisenä aikana moottorikelkkoja, mönkijöitä ja latukoneita. Laduille laitetaan verkkoaitoja ja infokylttejä opastamaan alueella liikkujia toimimaan oikein. Opasteiden noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta vältytään mahdollisilta vaaratilanteilta ja vahingoilta.Kisa-alueen purkutyöt alkavat maanantaina 25.1. ja päättyvät keskiviikkona 27.1. illan aikana. Myös purkutöiden ajan on alueella liikkuvien noudatettava erityistä varovaisuutta sekä kisajärjestäjien opasteita ja ohjeita.

LADUT

Lumiolojen ollessa Lahdessa loistavat, kisojen aikana hiihtomahdollisuudet kaupunginosien eri latureiteillä ovat erinomaiset. Kuntoilijat pääsevät Tapanilan kuntoladuille hiihtämään Tapanilasta sekä Sykekadulta. Vanhan raviradan parkkipaikalta pääsee ensilumenladun kautta Tapanilan suuntaan koko kisaviikon ja myös kisaviikonlopun aikana.
Latutietoa löytyy liikuntapalvelujen verkkosivuilta osoitteesta: https://www.lahti.fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/ulkoilureitit-ja-ladut/ladut

KADUT JA PARKKIALUEET

Salpausselänkatu: 18.-26.1.2021
Teivaankatu: 18.-26.1.2020
Veikko Kankkosen raitti: 21.-24.1.2021 (kevyelle liikenteelle varataan väylä koko ajaksi)
Satamaradanpolku: avoin normaalisti

KISAORGANISAATION KÄYTÖSSÄ OLEVAT PYSÄKÖINTIALUEET:
Koirakentän parkkialue: 21.-24.1.2021
Suurhallin parkkipaikka: 21.-24.1.2021
Pikku-Vesijärven parkkipaikka: 21.-24.1.2021

Kisaorganisaatio pyytää kaupunkilaisilta ymmärrystä ja pahoittelee kilpailujärjestelyistä johtuvia mahdollisia vaikeuksia.